Amazon klar med e-avislæser i Danmark

I dag er Amazons e-læser Kindle kommet på det danske marked i en model tilpasset avislæsning. Ingen danske mediehuse er dog endnu klar til at springe ombord.

I dag er Amazons e-læser Kindle kommet på det danske marked i en model tilpasset avislæsning. Ingen danske mediehuse er dog endnu klar til at springe ombord.

Mens en række amerikanske medier allerede producerer stof direkte til de såkaldte e-læsere og håber på, at det kan være en vej til fortsat at tjene penge på journalistik, er der endnu ingen tiltag af den slags i Danmark. Nu åbner der sig imidlertid nye muligheder, idet Amazon i dag har sendt sin e-læser Kindle DX ud på det danske marked. Det skriver Business.dk.

Kindle DX er blot den første af flere e-læsere egnet til avislæsning, der er på vej til Danmark. Både Sony og Apple har lignende produkter under opsejling, og kombineret med de danske mediehuses behov for at finde nye forretningsmodeller kan dette være et afsæt til, at medierne nu vil bevæge sig ind på jomfruelig grund.

Der er endnu ingen danske medier, der har fortalt, at de har konkrete planer om at producere indhold til e-læsere. Tilmed har danske mediechefer givet udtryk for ganske forskellige holdninger. Over for Business.dk har JydskeVestkystens direktør, Mikael Kamber, tidligere kaldt forretningsmodelen for avissalg til Kindle usympatisk og ønsket Amazons e-læser "en hurtig død af pest".

Omvendt har Politikens chefredaktør, Tøger Seidenfaden, tidligere til Journalisten.dk's web-tv sagt, at han ser e-læserne som en mulig redning for aviserne.

0 Kommentarer