Altinget hyrer folkene bag ny USA-blog

Altinget søsætter en ny satsning på amerikansk politik. Annegrethe Rasmussen og Morten Bay, der i januar stiftede bloggen USAnu.dk, er blevet hyret til at levere nyhederne.

Altinget søsætter en ny satsning på amerikansk politik. Annegrethe Rasmussen og Morten Bay, der i januar stiftede bloggen USAnu.dk, er blevet hyret til at levere nyhederne.

Altinget.dk udvider butikken og satser nu på USA. De to bloggere Annegrethe Rasmussen og Morten Bay, der i januar stiftede USAnu.dk, er blevet hyret til at levere nyt om amerikansk politik til en særlig USA-portal.

Altinget.dks USA-portal har hidtil produceret et nyhedsbrev hver anden uge. Fremover vil der komme et ugentligt nyhedsbrev med nyheder og analyser fra de to korrespondenter i USA.

Altinget.dk har i årevis fokuseret på dansk politik. Hvorfor skal I nu til at skrive om USA?

»Vi opgraderer vores indhold om USA, fordi mange i vores målgruppe har en interesse for amerikansk politik, og fordi vi mener, at der mangler et samlingspunkt, hvor interessen for amerikansk politik kan følges tæt. Det kan vi bidrage til med et fast ugentligt nyhedsbrev. Vores målsætning er jo at blive Danmarks førende site for læsere med interesse for politik, og der er Altinget | USA et skridt på vejen,« siger Altinget-direktør Mette Rosendahl til Journalisten.dk.

Hvor går grænsen – er det mon Kina næste gang?

»Vi elsker at skrive om politik, så grænsen definerer vi løbende ud fra, om det er relevant, og om der er interesse hos læserne. Vi har ikke nogle konkrete planer om at skrive om Kina, men i takt med Kinas rolle i verdensøkonomien er det noget, vi overvejer. Det gælder i øvrigt også Mellemøsten,« siger Mette Rosendahl.

Altinget.dks nyhedsportal om USA bliver gratis. Dermed adskiller den sig fra EU-portalen, der er bygget efter en freemium-model, hvor dele af stoffet er gratis, imens andre dele koster penge.

Også Annegrethe Rasmussen og Morten Bay er glade for samarbejdet, som giver dem endnu en platform til at skrive om det amerikanske præsidentvalg.

»Vi oplever, at der er en stigende interesse for amerikansk politik i Danmark, både hos beslutningstagere og almindelige mennesker med en stor nyhedsinteresse. Vi er derfor rigtig glade for at kunne bruge vores erfaring, viden og lokalkendskab til at formidle 2012-valgkampen til danskerne sammen med Altinget.dk. Vi håber at kunne gøre det på en anderledes spændende måde end de traditionelle nyhedsmedier,« udtaler Annegrethe Rasmussen i en mail.

Morten Bay tilføjer:

»Vi er ret stolte af, at Altinget.dk blev den første af vores mediepartnere på USAnu. Altinget har en respekt og en pondus, der ikke er til at komme uden om, så vi føler det som en stor blåstempling.«

0 Kommentarer