Altinget fyrer Per Mikael Jensen som direktør

Koncerndirektør Per Mikael Jensen er blevet afskediget af Altingets bestyrelse, der vil have en ny strategi for mediehuset (Opdateret klokken 11.27)

Per Mikael Jensen er fortid som koncerndirektør på Altinget. I en meddelelse skriver mediehuset i dag, at Per Mikael Jensen er blevet afskediget som topchef i mediehuset.

Per Mikael Jensen blev formand for Altinget i 2015 og koncerndirektør i 2017. Han forlader et mediehus, som ifølge Altinget i det kommende regnskab har overskud.

Ifølge den afgåede direktør er årsagen til bruddet ”uenighed om fremtidig strategi”, som han kalder ”en helt ærlig sag og en sund årsag til skilsmisse.”

Samtidig med Per Mikael Jensen fratræder kommerciel direktør, Ricky Thomsen, også. Denne stilling bliver nedlagt, og den nye direktør får det fulde ansvar for den kommercielle del af Altinget.

Ledelsen i Altinget består, indtil der er ansat en ny direktør dette efterår, af bestyrelsesformand og grundlægger, Rasmus Nielsen, økonomidirektør Rune Vinther Jensen, der er konstitueret direktør samt ansv. chefredaktør, Jakob Nielsen.

Rasmus Nielsen roser Per Mikael Jensen for sit arbejde for Altinget i mediehusets egen meddelelse:

“Siden Per Mikael Jensen blev formand i marts 2015 og direktør i juli 2017, har vi oplevet betydelig vækst i omsætning og selskabets kendskabsgrad og værdi. Det vil jeg gerne sig ham stor tak for. Per Mikael er uovertruffen, når det gælder forretningsudvikling og evnen til at opfinde og eksekvere nye tiltag på kort tid. Han har også et særligt talent for at tiltrække dygtige medarbejdere.”

Hvad den strategiske uenighed består i, fremgår ikke af pressemeddelelsen. Journalisten forsøger at få interview med Per Mikael Jensen og Rasmus Nielsen.

Per Mikael Jensen har tidligere også været direktør for TV 2 og øverste chef for Metro International.

I december 2018 trak Per Mikael Jensen sig desuden som formand for Publicistklubben.

Det skete, efter der i Journalisten var skarp kritik af, at han var for fraværende i arbejdet med Publicistklubben, at aktivitetsniveauet var for lavt, og at flere prisvindere ikke havde fået udbetalt deres præmiepenge.

Her erkendte Per Mikael Jensen, at der var problemer.

”Hvis du overordnet spørger mig, om der administrativt har været rod i butikken, så er svaret entydigt ja. Og ja, der har også været for få arrangementer. Men der har dog været nogen, og vi har også en hel del på vej,” sagde han.

”Jeg kan i hvert fald bekræfte, at jeg har haft travlt, og det har åbenbart udviklet sig til en blivende tilstand,” sagde han.

Opdateret klokken 11.27 02/08-2019: Afsnit tilføjet om Per Mikael Jensen stop som formand for Publicistklubben.

0 Kommentarer

Læs også

Medlemmer reagerer på skrantende Publicistklub

13. DECEMBER 2018