Altinget.dk: Elbæk lader os sejle vores egen sø

Det er »en fjendtlig handling,« når Uffe Elbæk foreslår at bruge innovationspulje til at støtte små netmedier, siger Altingets chefredaktør, Rasmus Nielsen, til journalisten.dk. De penge er beregnet til nystartede medier, så han frygter, at hans eget bliver holdt udenfor.

Det er »en fjendtlig handling,« når Uffe Elbæk foreslår at bruge innovationspulje til at støtte små netmedier, siger Altingets chefredaktør, Rasmus Nielsen, til journalisten.dk. De penge er beregnet til nystartede medier, så han frygter, at hans eget bliver holdt udenfor.

Kulturminister Uffe Elbæk (R) har over for journalisten.dk netop slået fast, at han vil forsøge at pille den såkaldte innovationspulje ud af mediestøtteaftalen og sætte den i søen, før resten af mediestøtten er på plads.

Innovationspuljen på 12 millioner kroner skal blandt andet støtte mindre netmedier, som ellers risikerer at stå uden støtte 1. januar 2013, da det bliver svært at nå frem til en ny aftale om mediestøtten inden da.

Men innovationspuljen er beregnet til nystartede digitale medieprojekter, og derfor bekymrer Uffe Elbæks forslag Rasmus Nielsen, ansvarshavende chefredaktør for Altinget.dk. Det er allerede et etableret netmedie, så han forventer derfor ikke at få støttekroner fra innovationspuljen at se.

Og det kalder han »en fjendtlig handling« fra kulturministerens side.

»Vi bliver klemt i en sandwich, fordi vi på den ene side oplever, at alle de medier, der kom til før os, får massiv mediestøtte. Og nu ser vi, at Uffe Elbæk vil lave særstøtte til nye konkurrenter, som han vil bringe ind på vores marked. De eneste, han ikke vil støtte, er os, der har drevet onlinejournalistik i 12 år. Vi skal sejle vores egen sø,« siger Rasmus Nielsen til Journalisten.dk.

»Det er en fjendtlig handling mod vores virksomhed. Det virker grotesk at opretholde støtten til vores gamle konkurrenter og samtidig støtte vores kommende konkurrenter, mens vi bliver holdt udenfor. Det udstiller en utroligt handlingslammet kulturminister, som ellers blev sat i verden for at løse det her problem, vi har siddet med i seks år,« siger han.

Ingen licensmidler til de små

Rasmus Nielsen er også næstformand i Danske Specialmedier, hvis formand Christian Kierkegaard onsdag foreslog, at man bruger ubrugte licensmidler til at finansiere de små nichemedier.

»Vi mener, at det er en god ide at have nogle frie midler til at løse denne her overgangsperiode. Nogle mener, at de ubrugte licensmidler skal gå til Danmarks Radio, og vi mener, at de skal bruges til private medier,« siger Rasmus Nielsen.

Men det forslag har Uffe Elbæk allerede afvist.

»Jeg vil gerne understrege, at vi ikke er indstillet på at overføre licensmidler til brug på mediestøtteområdet. Vi skal ikke blande tingene sammen. Dernæst vil jeg sige, at vi ikke går ud nu inden sommer og laver særaftaler,« sagde han til journalisten.dk.

Hvis Uffe Elbæk vil bruge andre penge, må han gøre det, siger Rasmus Nielsen.

»Vi har bare et forslag, som vi har lavet for at være hjælpsomme og vise, hvor finansieringen kan finde sted. Men det må han selv afgøre.«

1 Kommentar

Kylle Zimmermann
14. JUNI 2012
Re: Altinget.dk: Elbæk lader os sejle vores egen sø
Kulturministeren behøber jo ikke være handlingslammet, fordi han ikke lige tænker på Altinget!