Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:16 19.05.2022 Kerstin Bruun-Hansen

Alternativet krænker Rick Astleys ophavsret i kampagne

Som optakt til afstemningen om forsvarsforbeholdet 1. juni har Alternativet lavet en plakatkampagne, hvor de parafraserer Rick Astleys megahit ’Never gonna give you up’.

Men de har ikke spurgt om lov til det, og derfor er det krænkelse af ophavsretten. Det vurderer professor med speciale i ophavsret ved Københavns Universitet Morten Rosenmeier over for Radio4.

”Det er ikke min vurdering, at plakaterne er inden for citatretten. Det, man må inden for loven, det er at citere i overensstemmelse med god skik, og heri antages blandt andet, at man ikke må citere uden tilladelse i reklamer, herunder politiske kampagner. Desuden er det et almindeligt princip, at man ikke må ændre i citater, og det har Alternativet jo gjort her,” forklarer Morten Rosenmeier.

Kampagnen består af fire plakater, som hænger over hinanden. På den første står der ”JÅ” – altså et ja, men med Alternativets partibogstav, som er et Å. På den næste plakat står der ”Never Gonna Give EU Up.” Derefter følger en plakat, hvor der står ”Never Gonna Let EU Down” og endelig en plakat, hvor der står ”Never Gonna Run Around & Desert EU”.

SENESTE NYT

Flere nyheder