Aller: TV 2 krænker pressefriheden

Aller-toppen bruger hårde ord om, at TV 2 udelukker Se og Hør fra Vild med Dans og Voice. »Det strider imod pressefriheden,« mener adm. direktør Pål Thore Krosby. De andre Aller-redaktioner vil nu stille deres stof til rådighed for Se og Hør.

Aller-toppen bruger hårde ord om, at TV 2 udelukker Se og Hør fra Vild med Dans og Voice. »Det strider imod pressefriheden,« mener adm. direktør Pål Thore Krosby. De andre Aller-redaktioner vil nu stille deres stof til rådighed for Se og Hør."Det strider mod pressefriheden i Danmark, når en statsejet medievirksomhed som TV 2, oven i købet med public service-forpligtelser, blander en privat sag mellem en tv-vært og et ugeblad sammen med redaktionelle dispositioner på TV 2."

Sådan lyder den bastante udmelding i en pressemeddelelse, som Aller Media har sendt ud. Teksten er underskrevet af adm. direktør Pål Thore Krosby og udgiverdirektør Per Ingdal.

I meddelelsen kritiserer de to Aller-bosser, at TV 2 har valgt at udelukke Se og Hør fra at dække de to programmer Vild med Dans og Voice. Udelukkelsen kommer, efter at Se og Hør i forrige nummer bragte fotos af tv-vært Christiane Schaumburg-Müller topløs. Hendes kæreste, LOC, er vært på Voice, imens Schaumburg-Müller er vært på Vild med Dans.

"Aller Media mener, at den redaktionelle dækning af de to tv-programmer og de private feriebilleder ikke kan ses i en sammenhæng," lyder det i pressemeddelelsen.

Den fortsætter:

De to værter er uenige i Se og Hørs redaktionelle dispositioner, hvilket har medført, at der kører en privat sag mellem parret og Se og Hør. De er selvfølgelig i deres gode ret til at være uenige i Se og Hørs redaktionelle linje, men konkrete private tvister om enkeltsager bør være og forblive en privat sag parterne imellem," lyder det altså fra Aller-toppen.

Journalisten.dk indhenter en kommentar fra TV 2. 

2 Kommentarer

Mikael Nielsen
7. SEPTEMBER 2012
Re: Aller: TV 2 krænker pressefriheden
Aller burde boykotte Vild med dans og Voice og resten af pressen burde bakke Aller op. De to programmer er INTET uden massiv dækning i pressen. Så kan TV2 og deres kendis-værter/dommere jo overveje om de egentlig er noget særligt.
Ole Brockdorff
7. SEPTEMBER 2012
Re: Aller: TV 2 krænker pressefriheden

”Det strider mod pressefriheden i Danmark, når en statsejet medievirksomhed som TV 2, oven i købet med public service-forpligtelser, blander en privat sag mellem en tv-vært og et ugeblad sammen med redaktionelle dispositioner på TV 2”, siger Aller Media om udelukkelsen af Se og Hør til ”Vild med Dans”, og det kan der jo ganske rigtigt være noget om.

 

Imidlertid strider det også imod ånden og sjælen i lovgivningen om privatlivets fred, at et kommercielt billedugeblad jagter Christiane Schaumburg-Müller på en privat ferie i Thailand, og her fotograferer hende topløs over for hele verden uden hendes accept, hvorefter man skamløst forventer af damen, at hun nu skal modtage Se og Hør med åbne arme og glade smil i rollen som vært hos ”Vild med Dans”.

 

TV 2 har taget den åbne og ærlige beslutning, at Christiane Schaumburg-Müller er mere værdifuld for dem end Se og Hørs tilstedeværelse ved den nye omgang ”Vild med Dans”, og hvis udelukkelsen af Se og Hør er betingelsen for, at Christiane vil påtage sig jobbet som programmets værtinde, fordi hun under ingen omstændigheder vil se billedugebladet i sin nærhed, ja, så må Se og Hør og deres hårdkogte paparazzi-journalister leve med det.

 

Se og Hør blev som tidligere beskrevet på denne blog af mig i sidste uge, også udelukket fra alle teatre og revyer i 1976-77 med Dirch Passer, fordi skuespilleren fik en klausul indskrevet i sine kontrakter om, at hvis billedugebladet dukkede op til pressemøder og premierer med ham på rollelisten, så kunne han uden økonomiske konsekvenser nedlægge arbejdet på stedet, fordi han følte sig utryg og vred i deres nærhed.

 

Men det var dengang Se og Hør havde en karismatisk Mogens E. Pedersen (MEP) som chefredaktør, der havde så meget professionelt og menneskeligt format, at han sammen med redaktionschef Mogens ”Mugge” Hansen gav Dirch Passer en ærlig uforbeholden undskyldning for deres behandling af parrets 10-årige datter Josefine, som bag om ryggen på sine forældre var blevet interviewet til billedugebladet om far og mors forestående skilsmisse.

 

Derfor stiller jeg venligst følgende spørgsmål til direktionen hos Aller Media:

 

- Er det virkelig professionelt og menneskeligt helt umuligt for chefredaktør Kim Henningsen fra Se og Hør, at gøre nøjagtig det samme med Christiane Schaumburg-Müller, som MEP gjorde med Dirch Passer i 1977, nemlig at give hende en uforbeholden undskyldning for deres tarvelige behandling af hendes privatliv i Thailand, så hun igen kan føle sig tryg i billedugebladets nærhed, hvad enten hun er privat eller på arbejde hos TV 2?