Aller tager nye metoder i brug inden en mulig blokade

Striden mellem Aller Media og de mange freelancere trappes nu yderligere op. Få uger før den eventuelle blokade træder i kraft 1. marts har journalisterne fået fremskyndet deadlines. Det ses som et udspekuleret træk fra Allers side.

Striden mellem Aller Media og de mange freelancere trappes nu yderligere op. Få uger før den eventuelle blokade træder i kraft 1. marts har journalisterne fået fremskyndet deadlines. Det ses som et udspekuleret træk fra Allers side.

Fra 1. marts kan der være lukket for alt freelance-stof til Allers ugeblade og magasiner. Og nu tyder noget på, at mediekoncernen er begyndt at sørge for at få samlet så meget redaktionelt stof som overhovedet muligt, inden en blokade træder i kraft.

I hvert fald er der stærke forlydender om, at deadlines rykkes frem til netop 1. marts for at opbygge et lager og gardere sig.

Freelancejournalisten Morten Buckhøj har normalt en produktionsperiode, hvor han afleverer artikler til ugebladet Søndag fire uger frem. Men nu er han blevet bedt om senest 1. marts at aflevere stof til yderligere fire uger – med andre ord skal han aflevere dobbelt så mange sider.

»Jeg blev forklaret, at det handlede om en fremrykning på grund af påsken. Men påsken gør altså kun en forskel på nogle få dage. Så fik jeg at vide, at der var ekstra travlhed på grund af en kampagne med husstandsomdeling, men den kampagne er nu blevet droppet på grund af konflikten,« fortæller Morten Buckhøj, der har arbejdet for Søndag i 12 år.

Selv føler han sig ret sikker på, at fremrykningen af aflevering sker med et helt andet formål.

»Jeg kan kun se en forklaring, og det er, at man vil sikre sig så meget stof som muligt, inden en eventuel blokade,« siger Morten Buckhøj.

DJ's næstformand Fred Jacobsen har samme opfattelse:

»Det kan tyde på, at man er i gang med at oparbejde et lager for at afbøde de skader, der kan komme, hvis der kommer en blokade,« fortæller han.

Hvis dette er formålet, er der ifølge Fred Jacobsen tale om konfliktramt arbejde.

»Hvis det står lysende klart, at det handler om at afbøde skaderne for virkningen af en blokade, så betragter vi det som konfliktramt arbejde, og så må vores medlemmer ikke udføre det.«

Morten Buckhøj har foreløbig meddelt Søndag, at han regner med ikke at skulle aflevere længere frem end hidtil planlagt.

»Min situation er lidt uheldig. Jeg ved, det er konfliktramt arbejde, som jeg hverken kan eller vil lave. Omvendt er Søndag en rigtig god kunde, som jeg ikke ønsker at blive uvenner med. Så jeg håber, der kan findes en løsning,« siger Morten Buckhøj.

Journalisten.dk har talt med andre journalister, der bekræfter de fremrykkede deadlines. På ugebladet Søndag bekræfter man også, at deadlines er blevet rykket frem, men det har ikke været muligt at få chefredaktør Johnny Johansens forklaring på de fremrykkede deadlines.

En række andre Aller-redaktører viger ligeledes uden om. Journalisten.dk har således i adskillige dage forsøgt at få en kommentar fra flere af de forskellige Aller-redaktører om de fremrykkede deadlines, men ingen har ønsket at svare.

Se også Journalisten.dk's tema om Aller-konflikten.

0 Kommentarer