Aller skærer ned og overvejer Living Design

Otte fuldtidsstillinger nedlægges på Where2Go og Forældre & Børn. Samtidig overvejes fremtiden for magasinet Living Design. »I den kommende uge skal vi kigge på format, annonce-muligheder, udgivelsesfrekvens og foretage nye beregninger,« siger Pernille Aalund, direktør for Aller Magasiner.

Otte fuldtidsstillinger nedlægges på Where2Go og Forældre & Børn. Samtidig overvejes fremtiden for magasinet Living Design. »I den kommende uge skal vi kigge på format, annonce-muligheder, udgivelsesfrekvens og foretage nye beregninger,« siger Pernille Aalund, direktør for Aller Magasiner.

En større omstrukturering er på vej i Aller, og den rammer tre af koncernens magasiner og minimum otte fuldtidsstillinger.

I første omgang betyder det farvel til fem stillinger på gratismagasinet Where2Go, som i den seneste tid har haft svært ved at tiltrække tilstrækkeligt med annoncer.

Derudover gennemføres en omlægning af Forældre & Børn, som hidtil er udkommet 12 gange årligt. Fremover bliver det til kun fire numre årligt suppleret af fire udgivelser af et nyt magasin, Forældre & Baby, så der samlet kommer otte numre om året. Dermed kan der her spares tre stillinger.

Endelig skal ledelsen i løbet af september tage stilling til fremtiden for det højtprofilerede Living Design, der har udmærket sig ved en meget eksklusiv international stil.
I spil er foreløbig blot en ændring af udgivelsesfrekvensen:

»I den kommende uge skal vi kigge på format, annonce-muligheder, udgivelsesfrekvens og foretage nye beregninger,« siger Allers magasindirektør, Pernille Aalund, til Journalisten.dk.
Hun bemærker, at der generelt i branchen er en oplagsnedgang for de mindre magasiner, og at hun tidligere har taget konsekvensen, hvis forretningerne ikke gik optimalt.

»Der er vi ikke endnu med Living Design. Men da vi nærmer os slutningen af regnskabsåret, så kigger vi naturligvis i øjeblikket på vores mindre forretninger,« siger hun og tilføjer:
»Det er min holdning, at man ikke kan spare sig til en succes, derfor er vi ikke ude i en spareplan – men en optimering af forretningspotentialet. Dette er supervigtigt, for det modsatte er fandeme en trist affære, og så må man hellere sige farvel og tak med det samme.«

Journalisten.dk skrev tidligere i dag, at der allerede var truffet en beslutning om at lukke Living Design, men det er ifølge Pernille Aalund ikke tilfældet. Derimod ser man på, hvordan der bedst muligt kan skabes en forretning ud af magasinet. Og lige nu tror hun på, at det kan gøres ved at reducere udgivelsesfrekvensen:

»Om det så bliver fire numre om året eller blot et stort forårs- og efterårs-tema, det ved vi ikke. Vi er midt i en øvelse nu,« udtaler Pernille Aalund og bemærker, at det derfor ikke umiddelbart får nogen konsekvenser for de freelancere, som har bidraget til Living Design, og ej heller for bladets chefredaktør, Thomas Bendix..

Det seneste nummer er netop færdigproduceret og sendt i trykken. Hvorvidt der kommer flere udgivelser i år, afhænger af analysen den kommende måned:

»Vi er midt i regnestykket lige nu, hvor vi lægger sidste hånd på budgetterne for 2009. Derfor er det ikke sikkert.«

Pernille Aalund bemærker i øvrigt, at Living Design er et af hendes foretrukne magasiner, og at der arbejdes på alle mulige løsninger – herunder muligheden for at udgive magasinet uden for Danmark eller ændre formatet.

»Vi gør, hvad der skal til, men jeg ville være en dårlig købmand, hvis ikke jeg kiggede de enkelte forretninger efter i sømmene.«

Men kommer der flere udgivelser i år ud over det nummer, som nu er sendt i trykken?
»Det er det, vi skal tilbage til annonceafdelingen og tale om. Det må den næste måned vise.«

1 Kommentar

Clement P. Hauptmann
15. AUGUST 2010
Re: Aller skærer ned og overvejer Living Design

Har lige fundet nogle ældre nr. af Living Design og vil i den anledning høre om magasinet stadig er i handlen og om det er muligtt at abonnère på det.

Det er helt igennem et suverænt magasin.

Mvh.

Clement P. Hauptmann