Aller overtager Datagraf

Aller Media køber alle aktierne i Datagraf-koncernen, der har 144 ansatte, 200 magasin- og kommunikationskunder og ca. 12.000 annoncører. Der er ingen planer om fyringer, siger direktør til Journalisten (Opdateret 11:25)

Aller Media vokser. I dag har medarbejderne i Datagraf, DG Media A/S og de underliggende datterselskaber fået at vide, at Aller Media køber hele Datagraf-koncernen.

Datagraf-koncernen beskæftiger i alt 144 ansatte i Danmark, Sverige og Norge.

Direktør Kristian Lautrup-Nielsen, DG Media, siger, at opkøbet ikke får nogen konsekvenser for antallet af medarbejdere.
»Medarbejderne har fået den besked, at der ikke er planlagt afskedigelser, justeringer eller ændringer,« siger han til Journalisten.

De blade og magasiner, som Datagraf er med til at lave – for eksempel DSB's Ud & Se – bliver heller ikke påvirket af opkøbet, lover han.
»Hvis der sker ændringer, er det kun til det bedre. Det er fortsat kunderne, for eksempel DSB, der bestemmer, hvordan bladene skal se ud.«

Aller overtog tidligere i år Kulturrejser Europa og købte sidste år Nyhavn Rejser og Norges tredjestørste avis, Dagbladet.

Opkøbet af Datagraf gør Aller til en af Nordens største aktører inden for client publishing og skal på sigt gøre Aller til nordisk markedsleder inden for det voksende content marketing-område, lyder det i en pressemeddelelse.

Datagraf-koncernen omsætter for et trecifret millionbeløb og har 144 ansatte. Koncernen består af to omtrent lige store selskaber: Datagraf Communications A/S, der primært laver client publishing, og DG Media A/S, der primært beskæftiger sig med annoncesalg, jobdatabaser og udgivelse af egne magasiner. Hver især har de to selskaber datterselskaber i Norge og Sverige.

Efter økonomiske problemer blev Datagraf i 2012 rekonstrueret. I dag har virksomheden en sund økonomi og overskud, siger Kristian Lautrup-Nielsen.

»Når vi går sammen med Aller, er det, fordi vi passer godt sammen, og fordi vi sammen har gode muligheder for at vækste i Danmark, Norge og Sverige.«
(Opdateret 11:25 med flere faktuelle oplysninger)

 

0 Kommentarer