Aller Media har igen været igennem en sparerunde. I dag klokken 12 fik medarbejderne via intranettet og deres nærmeste chefer besked om afskedigelserne.
Fællestillidsmand Kirsten Beyer forklarer, at fyringerne blev præsenteret som en »organisationsændring«.
»Det sker efter grønthøstermetoden med lidt her og lidt der,« siger hun.
I alt er 12 medarbejdere blevet opsagt, tre stillinger bliver ikke genbesat, og to barselsvikariater bliver ikke besat. Desuden stopper aftalen med en eksternt ansat.
Rygterne har svirret
Allerede i går blev de første medarbejdere fyret.
»Rygterne har svirret. Der er jo mange journalister, der arbejder her i huset,« siger Kirsten Beyer.
I næste uge skal Kirsten Beyer forhandle betingelserne for de to DJ-medlemmers fratrædelse.
Lige nu er stemningen trykket, siger hun.
»Hvad bliver det næste? Der er ingen garantier, og der er mere og mere fokus på lønsomhed og på at arbejde på tværs af det hele.«
Altid os på gulvet, der står for skud
Er der blandt de opsagte ledere eller chefer?
»Jeg kender dem ikke alle sammen. Måske er der en enkelt mellemleder iblandt. Men det er ikke flertallet, og blandt kollegerne i huset er der frustration over, at det altid er os på gulvet, der står for skud, når der skal spares,« siger Kirsten Beyer.
Ugebladsdirektør: Vi er nødt til at tilpasse os
Ugebladsdirektør Anette Kokholm siger til Journalisten, at Aller har afskediget medarbejdere for at tilpasse sig markedet.
»Det er ikke kun os, der er presset. Det gælder alle printvirksomheder,« siger hun.
Men hvorfor har I svært ved at tjene penge, når for eksempel Bonnier Publications og Egmont Publishing har store overskud?
»Nu kender du jo ikke regnskabet i det indeværende år. Og jeg ved ikke, hvordan de andre regnskaber ser ud. Vores medieforretning kører ganske fornuftigt, men vi er nødt til at tilpasse os,« siger Anette Kokholm
Aller sparer dér, hvor det giver mest mening
Fællestillidsmand Kirsten Beyer mener, at nedskæringerne er gennemført efter grønthøstermetoden. Er de det?
»Det kan man kalde det, men faktisk har vi sparer dér, hvor det giver mest mening – og det er jo trods alt kun to journalister, der mister arbejdet,« fortæller Anette Kokholm.
Kan Aller spare sig ud af problemerne?
»Nej, det kan vi ikke. Men i en virksomhed må man hele tiden kigge på sin organisation og se, om man har den rette sammensætning, så man har midler til at investere,« siger hun.
Kirsten Beyer siger, at medarbejderne undrer sig over, at det tit er dem på gulvet og ikke cheferne, der bliver fyret. Hvad er forklaringen på det?
»Jeg synes ikke, at det forholder sig sådan. I min del af forretningen har det ikke være på at tale at kigge på lederne, men ingen er fredet,« siger Anette Kokholm.
Seks år med fyringer og outsourcing
De seneste år har Aller Media været igennem en række sparerunder.
I 2010 blev layout af tre magasiner outsourcet til Letland.
I 2014 overtog Ritzaus Bureau produktionen af radio- og tv-oversigter. Samme år nedlagde Aller en række blade, den digitale forretning og fyrede 23 medarbejdere
I 2015 lukkede ugebladet Kig Ind, og fem medarbejdere blev opsagt sammen med fire medarbejdere på Vi Unge og Femina.
Resultatet i det seneste årsregnskab 2014/2015 var et minus på 17,6 millioner kroner.
Til sammenligning havde Egmont Publishing et overskud på 270 millioner kroner i 2015 ud af en omsætning på 4,4 milliarder kroner, mens Bonnier Publications, der har hovedsæde i København, havde et overskud på 144 millioner kroner i 2014.
Artiklen er opdateret klokken 16:08 med udtalelser fra ugebladsdirektør Anette Kokholm.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.