Aller lukker ugebladet Kig Ind

Det kulørte ugeblad Kig Ind lukker, og fem medarbejdere opsiges. »Oplagstallene taler for sig selv. Vi arbejder på at få omplaceret de opsagte medarbejdere,« siger Aller-tillidsrepræsentant. Aller vil i stedet fokusere fuldt ud på Se og Hør

Aller vil fremover kun udgive ét kulørt ugeblad med sladderstof om de kendte. Ugebladet Kig Ind lukker og udkommer for sidste gang i morgen onsdag som et tillæg til Se og Hør.

Fem medarbejdere bliver opsagt.

Det oplyser Aller i en pressemeddelelse.

”Det er ærgerligt, at vi som et led i oprustningen på Se og Hør må lukke Kig Ind, men der er intet, der tyder på, at vi kunne sikre en sund drift på bladet i det marked, vi kender i dag. Holdet bag Kig Ind har leveret en meget professionel og dedikeret indsats, og jeg er oprigtigt ked af, at vi i den forbindelse må opsige fem dygtige medarbejdere,” siger Allers ugebladsdirektør, Anette Kokholm, i meddelelsen.

Hun understreger, at det er vemodigt at lukke Kig Ind. Men Aller vil nu i stedet fokusere fuldt ud på Se og Hør.

”Vi har valgt at fokusere vores kræfter 100 procent på Se og Hør, fordi vi i vores oplags-, læser- og trafiktal kan se en markant positiv effekt af de redaktionelle tiltag og omlægninger, vi på det seneste har gennemført. Når så Kig Ind samtidig er hårdt ramt af de strukturelle ændringer på mediemarkedet, ser vi en bedre økonomi i at satse på et stærkt Se og Hør frem for to blade,” siger Anette Kokholm.

Se og Hør skal udkomme onsdag

Som en del af omstruktureringen vil Se og Hør for fremtiden udkomme om onsdagen i stedet for som hidtil om torsdagen.

Lukningen af Kig Ind betyder dog ikke, at Aller slipper Hollywood-stoffet. Det vil blive videreført i Se og Hør, hvor man dels skruer op for mængden af historier i bladet, dels opretter en kanal på nettet med gossip fra Los Angeles og omegn.

Hos medarbejderne og tillidsrepræsentanterne håber man, at nogle af de opsagte medarbejdere kan omplaceres til andre stillinger i huset.  

»Det er altid forfærdeligt, når vi skal sige farvel til kolleger. Men oplagstallene taler for sig selv. Vi arbejder på at få omplaceret de opsagte medarbejdere i andre stillinger inden for Aller-koncernen. Det opfordrer vi altid ledelsen til at gøre. En medarbejder har allerede sagt ja til et tilbud om en fast stilling på Se og Hør,« siger Trine Larsen, tillidsrepræsentant hos Aller.

Hun erkender, at det bliver svært at finde nyt job til alle fem i Aller.

»Det er svært at få omplaceret folk I en tid, hvor man nedlægger blade og rationaliserer i hele koncernen. Det er bestemt ikke juleaften herude i dag. Både ledelsen og medarbejderne er enormt kede af, at det ikke lykkedes at holde liv i bladet. Folk er jo meget ærekære over for deres egne blade og knokler hårdt og står tæt sammen for at få det til at lykkes. Derfor er det forfærdeligt trist, når det ikke lykkes. Men folkene på Kig Ind har nok været klar over, at der var den vej, det gik,« siger Trine Larsen.

(Senest opdateret kl. 12.20)

0 Kommentarer