Aller lukker magasinet Chili

Ungdomsmagasinet Chili udkommer sidste gang i februar, og 19 medarbejdere fyres. Lukningen er en del af en ny strategi for gratismedier i Aller, hvor Chili Group skifter navn og en del af administrationen outsources.
Ungdomsmagasinet Chili udkommer sidste gang i februar, og 19 medarbejdere fyres. Lukningen er en del af en ny strategi for gratismedier i Aller, hvor Chili Group skifter navn og en del af administrationen outsources.

Magasinet Chili lukker. Ungdomsmagasinet udkommer i cirka 85.000 eksemplarer og uddeles gratis – primært på danske uddannelsessteder. Men det sidste nummer udkommer i februar.
 
Lukningen er en del af en større strategi for gratismagasiner fra Aller. Resultatet er, at 19 medarbejdere skal fyres.
 
Som led i den nye strategi vil Aller samle magasiner, der hidtil er blevet udgivet i Chili Group, i en ny enhed: Aller Client Publishing.
 
Den nye enhed skal blandt andet rumme in-store-magasiner som Nettos Lime, Matas' Skøn og BabySams Mor. Til sammen dækker magasinerne 800.000 læsere, oplyser Aller. Samtidig skal Aller Client Publishing stå for at udgive en række kundemedier, bl.a. for Lyngby Storcenter, Lederne, Cimber Sterling og Silvan.
 
»Begge forretningsområder har vist sig at være lønsomme i et presset mediemarked, og med den nye enhed ønsker vi at styrke og fokusere forretningen. Vi har samtidig strømlinet arbejdsgange og optimeret betingelserne, så vi er fuldt ud konkurrencedygtige i markedet for både Instore magasinudgivelser og kundemedier,« udtaler Jesper Ulsø, bestyrelsesformand i Chili Group og kommerciel direktør i Aller Media, i en pressemeddelelse.
 
Det er også en del af den nye strategi, at de administrative funktioner i det nye Aller Client Publishing bliver outsourcet. Nogle af de 19 fyrede medarbejdere vil derfor også være administrative folk.
 
»Vi er naturligvis meget kede af, at vi i den forbindelse bliver nødt til at opsige 19 medarbejdere, men vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe alle videre til nye muligheder. Vi må erkende, at interessen blandt annoncørerne for Chili magasinets koncept ikke længere er tilstrækkelig stor til at sikre den fremtidige drift,« udtaler Jesper Ulsø.
 
Chili, officielt Chili Magazine, udkom for første gang i april 1986.
 
Dansk Journalistforbund afholder et informationsmøde for alle berørte medlemmer i overmorgen. Det kan du læse mere om her

0 Kommentarer