Aller køber norsk tabloidavis

Aller Media køber Dagbladet, Norges tredjestørste avis. Dermed bliver Aller et af de største mediehuse i Norge

»Dette er en god dag for os alle,« sagde Dagbladets leder, Tore Stangebye til det norske telegrambureau NTB efter det i dag kom frem, at Aller Media har købt Norges tredjestørste avis for et ukendt millionbeløb.

Købet kommer på et tidspunkt, hvor de fleste aviser er i krise – og efter at der i danske mediekredse gik rygter om, at Aller Media havde afgivet bud på Berlingske Media. Et bud, der dog var så lavt, at det blev afslået.

Dagbladet havde i 2009 et dagligt oplag på godt 105.000. Det vil sige et oplag i samme størrelsesorden som Jyllands-Posten, Politiken og Berlingske Tidende skriver Ritzau ifølge fyens.dk

Aller udgiver i forvejen ugeblade og magasiner i Danmark og Norge, og med overtagelsen bliver Aller et af de største mediehuse i Norge.

På et møde torsdag fik medarbejderne på Dagbladet besked om opkøbet. Avisen formålsparagraf ændres ikke med skiftet af ejer, forsikrede chefredaktør Kohn Arne Markussen.

Sidste år havde Dagbladet et driftsunderskud på 0,5 millioner norske kroner og tabte 10 procent af læserne. Netavisen havde et overskud på 16 millioner kroner.

Aftalen forudsætter en godkendelse fra de norske konkurrencemyndigheder, skriver kampajne.com

 

0 Kommentarer