Aller fyrer op mod 12 og lukker to magasiner

Flere interne kilder bekræfter over for Journalisten.dk, at Aller Press lukker to magasiner og fyrer op mod 12 medarbejdere. Se listen her. (Opdateret)

Flere interne kilder bekræfter over for Journalisten.dk, at Aller Press lukker to magasiner og fyrer op mod 12 medarbejdere. Se listen her. (Opdateret)

Magasinerne MAND og Player er snart historie. Allerede til december udkommer Player for sidste gang. Og sammenlagt fyres op mod 12 medarbejdere, erfarer Journalisten.dk. Samtidig bliver Chili Group ansvarlig for alle specialmedierne. Det sker ved, at organisationerne bag gratismagasinerne Where2Go og Chili lægges sammen under én chef, Rikki Sølling.

Alene lukningen af Player betyder farvel til syv ansatte, besparelserne i Chili Group indebærer fem færre medarbejdere og samtidig lukker Aller Press Where2Go i Norge, hvilket betyder, at yderligere fire medarbejdere bliver fyret. Samlet er der altså tale om 12 medarbejdere i Danmark og fire i Norge.

»Det er altid kedeligt, når medarbejdere skal fyres. Der er ikke noget, jeg hader mere,« siger direktøren for specialmedier i Aller Press, Jesper Ulsø, til Journalisten.dk.

Markedsvilkårene er ifølge ham årsagen til, at Player og Mand lukker.
»Både Player og MAND er nye magasiner, som har vist sig ikke at være bæredygtige. Det er flotte produkter, som ikke holder markedsmæssigt,« siger Jesper Ulsø, som dog understreger, at lukningerne ikke vil afholde Aller fra at eksperimentere med nye magasiner. I fremtiden regner han umiddelbart heller ikke med at medarbejderne skal opleve en kopi af denne fyringsrunde.

»Jeg er ansvarlig for specialmedier i Aller, og jeg har ingen planer om at lukke flere magasiner, men man kan aldrig udstede garantier,« siger Jesper Ulsø.

Med den omfattende sparerunde er det samtidig farvel til Thomas Fokdal som adm. direktør for Where2Go. Han bliver dog foreløbig i Aller. Ny direktør for det fusionerede magasin bliver Tom Petersen.

Endvidere skal der findes en afløser for Jakob Schmidt Knudsen, der i juni blev udpeget til ny chefredaktør på Where2Go efter Cecilie Christiansen.

Magasinet Mand, der var et gratismagasin, havdet et oplag på omkring 100.000 eksemplarer, mens fodboldmagasinet Player udkom i 10-15.000 eksemplarer.

Journalisten.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra adm. direktør i Aller, Pål Thore Krosby,  der for blot få uger siden betegnede finanskrisen som udramatisk. Han udelukkede dog ikke ved samme lejlighed, at der kunne komme magasinlukninger

(Opdateret 16:05)

0 Kommentarer