Aller fyrer også på Femina og Vi Unge

Her til morgen har Aller ikke blot lukket ugebladet Kig Ind, hvor fem medarbejdere blev fyret. Aller har som del af en sparerunde også fyret i alt fire medarbejdere på Femina og Vi Unge. Desuden ved fem medarbejdere på sitet royalista.com ikke, om de er købt eller solgt

Det har været en trist dag hos Aller. I morges meddelte bladhuset, at det lukker ugebladet Kig Ind, hvor fem medarbejdere er blevet fyret.

Men vigende oplagstal hos både ugeblade og magasiner betyder også, at Aller her til morgen har fyret i alt fire medarbejdere på damebladet Femina og magasinet Vi unge som en del af en sparerunde.  

»Der sker nogle rationaliseringer, der betyder, at fire medarbejdere blev opsagt her til morgen. En fra Vi Unge og tre fra Femina,« siger tillidsrepræsentant Jesper Bjerg, der selv er ansat på ugebladet Femina.

Han oplyser, at opsigelserne har ramt en AD’er hos Vi Unge samt en journalist, en AD’er og en stylist hos Femina.

»Det er super ærgerligt og trist at sige farvel til gode kolleger, som man har arbejdet sammen med i mange år. Det er desværre endnu et eksempel på en branche, som er i krise med vigende oplagstal. Det er ikke sjovt,« siger Jesper Bjerg.

Femina skal løbe hurtigere

Ifølge Dansk Oplagskontrol er Femina på halvandet år gået fra et oplag på 49.536 blade i 1. halvår 2013 til 42.526 i andet halvår 2014. I samme periode er Vi Unge gået fra et oplag på 30.136 magasiner til 25.193 i andet halvår 2014.  

Hos Vi Unge er der tale om én fyring ud af en samlet redaktion på i alt 11 medarbejdere, og udgivelsesfrekvensen bliver nu sat ned fra 17 til 14 årlige magasiner. På Femina er det tre fyringer på en redaktion med 24 medarbejdere.

»De tilbageblevne kommer til at løbe lidt stærkere, og det er ikke første gang, det er set, at vi får mere at se til. Det bliver selvfølgelig en udfordring, at vi skal opretholde kvaliteten med færre hænder,« siger Jesper Bjerg.

Medarbejderne på Royalista også opsagt

Dertil kommer, at fem medarbejdere i går blev opsagt på Allers nye engelsksprogede site med internationalt kongestof, royalista.com. Der er tale om to journalister, en oversætter, en digital designer og en udvikler.

Medarbejderne på Royalista ved dog endnu ikke, om de er købt eller solgt. Aller arbejder på at finde en køber til sitet, som gik i luften i foråret 2014.

»Fem medarbejdere på royalista.com er opsagt, men ikke fritstillet. Min opgave har været at sælge vores produkter inden udgangen af september. Det er desværre ikke lykkedes før deadline, men vi fortsætter salgsprocessen,« siger Pernille Aalund, der er chef for innovationsafdelingen hos Aller.   

Kan de fem medarbejdere på Royalista beholde deres job hos en ny arbejdsgiver, hvis sitet bliver solgt?

»Det afhænger af, hvilken køber det bliver. Vi er blandt andet i dialog med en udenlandsk køber, som gerne vil opretholde en dansk redaktion. Køberne synes, det er interessant med en redaktion i Danmark, hvor vi har et gammelt kongehus. Og vi har et velfungerende team, som vi gerne ser videreført,« siger Pernille Aalund.

Hun stopper officielt selv hos Aller den 1. oktober, da innovationsafdelingen bliver nedlagt som følge af en ny strategi hos Aller, der blev vedtaget før sommerferien. Hun fortsætter dog, indtil situationen omkring royalista.com er afklaret.  

0 Kommentarer