Ugebladskoncernen Aller Media er klar til ny digital offensiv. En række specialiserede websites, der udnytter alt eksisterende stof på kryds og tværs, vil snart se dagens lys. »Vi skal være den største leverandør af digitale kvinder,« siger Jesper Ulsø. (opdateret 15:05)
Nævner man navnet Aller, så vil de fleste sikkert tænke Se og Hør, Billed Bladet, Femina og Ude og Hjemme. Altså de gamle hæderkronede ugebladstitler, som om nogen udgør grundstammen i Aller.
Eller gjorde.
For Aller er stille og roligt ved at skifte strategi. Pling, 1266.dk, SPIL priser, SlankeDoktor, Street boys, Aller shoppen og WinX Club er allerede en del af "det nye Aller". Og meget mere er på vej.
»Tanken er, at vi skal være den største leverandør til danske kvinder. Totalt set. Og jeg har den målsætning, at vi også skal være den største leverandør af digitale kvinder,« fortæller Allers kommercielle direktør, Jesper Ulsø, til Journalisten.dk.
Det er da heller ikke uden grund, at Aller Press skiftede navn i sidste måned til Aller Media. Det er slut med at se sig selv som en ugebladskoncern.
Allerede i efteråret fuldendte man relanceringen af de i alt 33 nye hjemmesider til virksomhedens ugeblade og magasiner.
Langt de fleste er dog bygget op omkring præcis den samme skabelon. Klikker man ind på magasinet Mad! eller ugebladet Søndag er der da heller ikke den store forskel i det visuelle udtryk. De ligner nærmest hinanden til forveksling.
Men det er nu meget bevidst, hvis man skal tro Jesper Ulsø.
»For at få aktiveret redaktionerne rundt i et hus som vores – hvor der hidtil har ligget rigtig meget kommerciel og redaktionel intelligens, men lidt viden om det digitale – så skulle man starte et sted. Selv om de på bladniveau beskæftiger sig med det hele, så skal vi først nu til at specialisere os på nettet,« siger han.
Nu følger så næste bølge, hvor Aller for alvor skal igang med den helt store vertikalisering. Det vil sige gøre brug af alt eksisterende stof på kryds og tværs i helt nye webuniverser.
»Noget skal for eksempel vertikaliseres til at blive Danmarks håndarbejdssite nummer et. Et andet eksempel er salg af brugt dansk modetøj. Så vi har altså først skullet positionere de enkelte ugeblade og magasiner – og ligesom give redaktionerne en mulighed for at vokse ind i den digitale verden. Stille og roligt. Nu kommer så næste ryk.«
Specialiseringen i de nye universer bliver i høj grad op til de enkelte redaktioner og medarbejdere.
»Vi kan ikke sidde centralt og tænke alle de tanker, der skal til. Det er meget bedre, hvis man tænker det ude på de enkelte redaktioner. Det er det, vi slipper løs nu.«
Jesper Ulsø understreger stamtidig, at Aller Media er meget optaget af, at man skal have valuta for alle investerings-kronerne.
»Det handler om earnings per visit. Det er vi benhårde på. Vi måler hele tiden på, om vi kan komme til at tjene penge på eksempelvis at investere mange penge i Danmarks førende håndarbejdssite.«
Hvilke nye vertikaliseringer, der i øvrigt er på vej, vil han ikke røbe.
»Det er noget, de enkelte brands selv skal have lov til at lancere. Jeg har lanceret nogle fra centralt hold som Pling og casual gaming, der har en majoritet af kvinder som brugere. Og som er et område, der er penge i, hvis man gør det på den rigtige måde. Foreløbig er de nye universer gratis, men sener kommer klub Pling, som der skal betales for. I juli lancere vi et nyt VIP-område.«
Kendetegnende for alle de nye satsninger er, at de alene retter sig mod kvinder. Kvinder, kvinder og kvinder.
Hvad med herre-universet?
»Det er jeg nærmest ligeglad med. Jeg har valgt mændene fra. I hvert fald inden for overskuelig fremtid. Det er kvinderne, det handler om. Og lad så andre køre med dem. Enhver god strategi bygger jo på fravalg. Og vi kan ikke det hele.«
En anden ny ting, som er på vej fra Aller Media er de såkaldte e-magazines. Remee & Friends var de første til for alvor at bruge det herhjemme. Siden har flere lanceret e-magazines. Og nu kommer Aller også med derees.
»Det er noget, vi skal ud at prøve af, for at se om konceptet virker,« siger Jesper Ulsø til Journalisten.dk.
Han oplyser, at det nye elektroniske magasin stadig har arbejdstitlen: "Spot On". Andre navne, der har været i spil er "Look Up", men det endelige navn er endnu ikke vedtaget.
»Jeg vil helst ikke komme ind på, hvad konceptet er – indholdsmæssigt,« siger Jesper Ulsø, der frygter, at de nye e-magazines kan få problemer med at tjene pengene hjem
»Det er relativt dyrt at producere e-magasinerne. Du skal ud at producere video-indslag og så skal der laves flash-programmering til animationer, som også koster en del. Vi er samtidig et stykke fra at have opdraget annoncørerne til at bruge sådan et medie. Men jeg forventer, vi prøver det af. Og når vi gør det, så vil vi gøre det ordentligt og det skal hænge sammen med indtægtskilder.«
Jesper Ulsø forestiller sig, at Aller Media knytter de nye e-magasiner sammen med medlemskaber i Pling, Slankedoktor og andre af de nye webuniverser, mobiltjenester og konkurencer.
»Vi kommer ikke med andre nye brands, men jeg er også yderst tilfreds, hvis man ser på vores trafik på nettet. Der sker der ekstremt meget. Samlet har vi lige i underkanten af en million brugere. Og hvis jeg skal drille lidt, så er vi større end Egmont, Bonnier og Benjamin til sammen,« siger Jesper Ulsø.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.