I aftes startede en medieoffensiv fra Aller. Berlingske, Jyllands-Posten og Politiken kunne samtidig fortælle, at Allers egen undersøgelse af Se og Hør-skandalen er klar.
Konklusionen er ikke til at tage fejl af: Der er begået ulovligheder på Se og Hør, der har været rod i regnskaber og skattebetalinger.
»Hovedkonklusionen er, at Se og Hør i en periode fra efteråret 2008 til og med foråret 2011 har gjort brug af ulovligt tilvejebragte oplysninger fra en kilde i Nets. Undersøgelsen verificerer, at det var korrekt, at der har været brugt ulovlige metoder på Se og Hør i en periode på tre år,« siger Pål Thore Krosby til Berlingske.
Varsler fyringer i dag
Han fastslår også, at undersøgelsen får konsekvenser. Der vil ske fyringer i Aller i dag fredag.
»Kan det bevises, at man har haft specifikt kendskab og har medvirket aktivt til denne type ulovlighed, begynder man at bevæge sig mod noget, der vil kunne få en konsekvens for et ansættelsesforhold. Det får konsekvenser for personer på ledelsesniveau og på medarbejderniveau,« siger Pål Thore Krosby til Politiken.
Holder rapporten hemmelig
Over for Berlingske afviser han dog, at rapporten afslører noget, der skal have konsekvenser for ham selv eller bestyrelsen.
»Indimellem er det blevet fremstillet, som om jeg var hjernen bag ulovlighederne. Undersøgelsen konkluderer, at hverken jeg eller bestyrelsen har kendt til dette,« siger Krosby til Berlingske.
Allers egen undersøgelse er gennemført af advokat Henrik Stagetorn og revisionshuset PwC. Men Aller vil ikke lægge undersøgelsen frem – hverken for pressen eller for politiet – på nuværende tidspunkt.
»Vi er et yderst, yderst fåtal, der kommer til at læse rapporten. Og det betyder, at i øjeblikket er det kun undertegnede og bestyrelsen, der har fået adgang til rapporten,« siger Pål Thore Krosby til Jyllands-Posten.
Han tilføjer, at Aller fredag vil fremlægge en kort redegørelse på baggrund af rapporten.
Har fået konsekvenser for mediefolk
Allers egen undersøgelse kører sideløbende med politiets efterforskning af sagen. Den er foretaget af et uafhængigt advokatselskab, som ifølge Aller har haft fri adgang til mails, telefoner, computere, bilag og arkiver.
Se og Hør-skandalen har allerede fået konsekvenser for en række mediefolk. Tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup stoppede som politisk kommentator på TV 2, tidligere nyhedschef Lise Bondesen stoppede på Ekstra Bladet, og i denne uge stoppede udgiverdirektør i Aller Per Ingdal. Syv ansatte på Se og Hør samt to fra Billed Bladet er blevet sendt hjem.
Afviser mørklægning
Pål Thore Krosby afviser over for Journalisten, at der har været tale om en mørklægning.
"Der er flere årsager til, at vi ikke fremlægger undersøgelsesrapporten i sin fulde form, men det er forkert at skrive, at vi mørklægger rapporten eller holder noget information tilbage. Vi har intet at skjule, og jeg mener faktisk, at vi ved at fremlægge alle undersøgelsen konklusioner, har fremlagt alt. Men det er klart, at vi af personalemæssige og konkurrencemæssige hensyn ikke kan fremlægge alle detaljer i undersøgelsesrapporten. F.eks. kan vi jo i respekt for nuværende eller tidligere ansatte ikke fremægge personfølsomme oplysninger eller uddybe dette yderligere på anden måde – det vil jo være helt uhørt," udtaler Pål Thore Krosby i en mail.
Han fortsætter:
"Dertil er det vigtigt for mig at understrege, at vi udelukkende har taget initiativ til en ekstern uvildig undersøgelse af interne hensyn, så vi som virksomhed kan blive klogere og på den baggrund tage de nødvendige konsekvenser af de ulovlige handlinger samt som ledere handle ansvarligt i forhold til det, der er sket. Vores fokus er at få ryddet op og sikre os fremadrettet bedst muligt mod, at noget lignende kan ske igen. Vi ønsker i høj grad at leve op til vores ledelsesansvar juridisk og moralsk samt drive en virksomhed inden for lovens rammer og efter sunde forretningsprincipper. Undersøgelsen har været nødvendig til at give os overblik over hele sagens sammenhæng, så vi har været i stand til at handle på fakta."
Opdateret 30/6 klokken 7.14: Pål Thore Krosby svarer på kritik af mørklægning i en mail til Journalisten.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.