Aller-chef: Vi mangler de vilde redaktører

Det er chefens ansvar, hvis en freelancejournalist ikke leverer et ordentligt stykke arbejde. Det mener Aller-chef Lizl Rand, der efterlyser de vilde og kreative chefer efter kritik af freelancejournalister fra redaktører.

Det er chefens ansvar, hvis en freelancejournalist ikke leverer et ordentligt stykke arbejde. Det mener Aller-chef Lizl Rand, der efterlyser de vilde og kreative chefer efter kritik af freelancejournalister fra redaktører.
Det er rigtigt nok, at nogle freelancejournalister sender ringe formulerede synopser ind til magasiner, overser slåfejl eller adresserer tilbuddet til en konkurrent.

Men i virkeligheden er det redaktørernes eget ansvar at kvalificere det indhold, freelancejournalisten tilbyder.

»Det er så let altid at kritisere andre og fralægge sig et ansvar. Mange ledere og redaktører klager over deres ansatte. Men vi får, hvad vi fortjener,« skriver Lizl Rand på sin blog.

Hun er leder og chefredaktør i Aller-afdelingen "Kvinder med kant", der består af magasinerne Q, Psykologi og Tidens Kvinder samt kvindeportalerne Oestrogen.dk og Mama.dk.

Opfordringen fra Lizl Rand om at vende blikket indad kommer som modsvar på den kritik, flere redaktører fremsatte mod freelancejournalister i fagbladet Journalisten sidste år og den efterfølgende debat i branchen.

»Nogle gange kan der jo sagtens ligge en fantastisk historie i en dårligt formuleret synops. Det er så mit ansvar som chefredaktør at se igennem freelancerens manglende takt og tone og få den gode artikel frem,« skriver Lizl Rand.

»Dertil er det udelukkende redaktørens ansvar at briefe og sikre, at freelanceren er med på, hvilken historie det er, man ønsker. Det er købers ansvar at sikre, at man i overført betydning ser den samme farve, når man beder om rød,« fortsætter hun.

Lizl Rand mener, at der er mangel på de vilde redaktører.

»Hvor er de vilde redaktører, der virkelig vil noget med deres medier, gøre en forskel og udvikle faget? Walk the talk. Vi får, hvad vi fortjener,« mener hun.

1 Kommentar

Trine Daimi Kalliomäki
18. OKTOBER 2010
Re: Aller-chef: Vi mangler de vilde redaktører
Dejligt indlæg. Indimellem kan freelancemarkedet godt opleves som lidt af en slagmark med freelanceren som slagtekalv, frem for en forum for samarbejde. En god brief fremmer bestemt sandsynligheden for et godt resultat. Tak.