Kampvalg

Allan Boye Thulstrup genvalgt med markant flertal

DJ’s delegeretmøde har netop genvalgt Allan Boye Thulstrup til næstformandsposten

Næstformanden for Dansk Journalistforbund (DJ) hedder også Allan Boye Thulstrup de kommende to år.

Det står klart, efter at DJ’s delegeretmøde netop har genvalgt Allan Boye Thulstrup til næstformandsposten.

Han løb med 165 stemmer, mens hans modkandidat til posten, Elisabeth Hamerik Schwarz, fik 105 stemmer.

”Tusind tak. Jeg er meget beæret, meget stolt. Og meget rørt, kan jeg mærke,” sagde Allan Boye Thulstrup fra talerstolen.

Her takkede han også Elisabeth Hamerik Schwarz for de seneste ugers debatter om forbundet.

”Nu står vi sammen. Sammenhold og solidaritet er vejen frem. Tak skal I have,” sagde Allan Boye Thulstrup.

Freelancevilkår blev dråben

Der var kampvalg til næstformandsposten i DJ, efter at hovedbestyrelsesmedlem og formand for Journalisterne i DJ Elisabeth Hamerik Schwarz for godt en måned siden meldte sig som kandidat til posten.

Hun var særligt ansporet af den seneste tids vrede fra freelancere rettet mod DJ. For Elisabeth Hamerik Schwarz blev det dråben, som understreger, at der er brug for nye kræfter i forbundets topledelse.

”Jeg kommer med en handlekraft og en handlevilje, hvor vi ikke skal putte tingene i arbejdsgrupper. Nu skal vi løse de her ting,” har Elisabeth Hamerik Schwarz tidligere udtalt.

Mens Elisabeth Hamerik Schwarz har beskrevet sig selv som nysgerrig og drevet af indignation, beskriver Allan Boye Thulstrup sig som en pragmatisk og kompromissøgende kandidat.

Særligt spørgsmålet om kontingentforhøjelse – der blev besluttet af delegeretmødet tidligere i dag – har skilt vandene mellem de to kandidater. Men også spørgsmålet om ledere i DJ og villigheden til at køre en prøvesag båret af de nye EU-guidelines for selvstændige har givet anledning til uenighed mellem de to kandidater.

Tine Johansen støttede sin næstformand

DJ’s formand, Tine Johansen, har hilst kampvalget velkomment. Men samtidig har hun ikke lagt skjul på, at hun håbede, Allan Boye Thulstrup kunne fortsætte på posten.

”Jeg håber for medlemmernes og organisationens skyld, at Allan Secher Boye Thulstrup bliver genvalgt. Han er klog, ordentlig og hårdtarbejdende,” skrev hun tilbage i slutningen af marts i et opslag på LinkedIn.

Da hun kort før valget til næstformandsposten blev genvalgt som DJ-formand, takkede hun også Allan Boye Thulstrup for at have hjulpet hende igennem nogle turbulente år i DJ.

”Der var perioder, hvor jeg følte mig helt enormt ensom på broen. Men der kom en, som hjalp mig med at sikre DJ’s udvikling. Ham skylder jeg alverdens tak for at holde mig og DJ på benene,” sagde en bevæget Tine Johansen fra talerstolen.

 

1 Kommentar

Mei Ellisabet Siff Johannsen
24. APRIL 2023
Der stiller en alternativ kandidat op som følge af den ufattelig stedmoderlige måde forbundet - i årtier - har behandlet freelancernes forhold. (Læs: ignoreret) og så vælger man den SAMME igen, der, alene på hans "valgopslag" med al ønskelige tydelighed viser, at nu bliver intet bedre og det samme pamperi fortsætter. Jeg forstår godt, hvorfor DJ ikke bliver taget alvorligt af medlemmerne som fagforbund.