search

Aldrig mere X Factor eller Talentshow

Jeg gider ikke se X Factor eller Talent-show på DR mere. Vi plejer ellers at sidde hele familien og nyde programmerne, fordi det er god underholdning, fredag aften foran fjerneren.

Jeg gider ikke se X Factor eller Talent-show på DR mere. Vi plejer ellers at sidde hele familien og nyde programmerne, fordi det er god underholdning, fredag aften foran fjerneren.
Men slut med det fredag aften foran DR's talentshows nu. Manipulationerne er for overvældende for mig.

Vi vidste godt, at folk bliver castet grundigt undervejs, og at DR kun viser de værste og de bedste til audition. Ikke hele den store mellemgruppe af middelmådige wannabes. Vi vidste også godt, at til sidst står DR med en perfekt lille flok mennesker med meget gode historier og nogenlunde overbevisende talent. Vi vidste også godt, at der er den onde dommer og to gode. Indtil Blachmann forlod X Factor, så var der kun positive tilbage, og det gjorde unægtelig programmet kedeligere.

Men så blev jeg langsomt bevidst om manipulationerne. Kameraføringen blev under den sidste gang X Factor insinuerende: Tykke mennesker blev gjort federe, bryster større, drama queens mere hysteriske. Senere i programmet kom Remee til at afsløre, at stemmerne bliver korrigeret med en voiceover-maskine, så sangerne synger mindre falsk. Hallooo! Hvordan skal jeg så kunne bedømme folks reelle talent?

I dagens 24timer kan jeg så læse den glimrende historie om, hvordan Jes Holtsø – ja ham der var Børge i Olsen-banden – stod som iscenesat frontfigur i en alenlang manipulation i Talent '09. For det første blev han håndplukket af DR som deltager, han stillede ikke selv op. For det andet skulle Hella Joof spille overrasket, da han dukkede op til audition. For det tredje krævede DR, at han tog sin mundharpe med, og som modydelse for det krav fik han for det fjerde lov til at tage en professionel musiker med. For det femte lovede Sanne Salomonsen ham en pladekontrakt, og for det sjette fik han den ikke.

Jamen, det er jo ren fiktion, som jeg er udsat for her. Fiktion fremstillet som virkelighed, og deri hviler problemet. Fremover finder vi en god film på Kanal 4,5,6-stykker. Det ved vi er manipulation og fiktion. Og så vil jeg købe Jes' nye plade. For at støtte ham. Han stiller sgu da op og siger sandheden (tror jeg). Gad vide, hvornår Thomas, der vandt X Factor, gør det. For han passede tydeligvis ikke ind i showet, nærmest historieløs og uden de store dramaer hverken på, bag eller væk fra scenen.

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen