Alarm afblæst: Evakuering af Jyllands-Posten ophævet

Afblæst: Østjyllands politi beordrede her til morgen Jyllands-Postens lokaler i Viby evakueret efter fund af mistænkelig pakke

Jyllands-Postens lokaler i Viby blev her til morgen evakueret efter fund af en mistænkelig pakke. Blandt de evakuerede er både ansatte på Jyllands-Posten og Ekstra Bladets Århus-redaktion, der for kort tid siden er flyttet ud til Jyllands-Posten.

"Vi er alle blevet bedt om at gå ned i de mange sikringsrum bygningen er udstyret med, og her skal vi vente, indtil pakken er undersøgt og alarmen afblæst. Vi er vel 40 personer i det rum, jeg befinder mig i," sagde en af Ekstra Bladets evakuerede medarbejdere til eb.dk.

Alarmen kom klokken 08:15 og blev afblæst igen ca. en time senere.

Politiet var massivt til stede ved redaktionen.

»Der er fundet en mistænkelig pakke i buskadset ved Jyllands-Posten, og vi er massivt til stede og undersøger sagen nærmere i øjeblikket«, siger politikommissær Mogens Brøndum til Ritzau.

Sager, som dagens fund af en pakke ved Jyllands-Posten tages yderst alvorligt.

Der har siden tegningesagen været en terrortrussel mod Jyllands-Posten. 

Medarbejderne i JP/Politikens Hus bliver løbende orienteret om trusselsbilledet mod avisen og i den seneste melding, der er kommet inden for de seneste dage, vurderes trusselsbilledet til at være "uændret højt".

Ifølge Politiets Efterretningstjeneste er der "en specifik terrortrussel mod personer og lokaliteter med tilknyt­ning til tegningesagen."

Siden 2007 er der flere gange planlagt – og forsøgt udført – angreb mod Jyllands-Posten og medarbejdere på avisen.

På grund af trusselsbilledet er der indført massive sikkerhedsforanstaltninger ved JP/Politikens redaktionslokaler både i Århus og København.

Journalisten har tidligere beskrevet, hvordan medarbejderne er påvirket af trusselsbilledet, der har fået flere til at forlade aviserne.

0 Kommentarer