Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
15:21 07.06.2021 Esben Christensen

Akademikerne bakker op om forskeres protest

262 forskere skrev i dag et åbent brev til forsknings- og uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) om den chikane, de bliver udsat for.

Fagforeningen Akademikerne, der repræsenterer 447.000 arbejdstagere med en videregående uddannelse, bakker nu ubetinget op om forskernes opråb.

”Det er bekymrende at følge, hvordan ministeren har ageret i forhold til den seneste tids politiske angreb på forskningen. Jeg ville have forventet, at ministeren ville stå værn om forskningsfriheden med det ansvar og den indsigt, hun har som forskningsminister. I stedet har hun flere gange antydet, at der er noget om snakken,” siger Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne, i en pressemeddelelse.

Debatten om forskningsfrihed har raset siden februar, hvor folketingspolitikerne Henrik Dahl (LA) og Morten Messerschmidt (DF) kritiserede visse dele af forskningsdanmark for at være ’venstredrejet aktivisme’.

Senest har debatten fået ny luft, da Ane Halsboe-Jørgensen i sidste uge var blandt underskriverne på en erklæring, som ifølge Akademikerne udtrykker mistillid til forskningen og universiteterne.

SENESTE NYT

Flere nyheder