Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:42 02.05.2023 Ritzau

AI-godfather fortryder arbejdet med kunstig intelligens

Den britisk-canadiske kognitive psykolog og datalog Geoffrey Hinton fortryder sit arbejde med kunstig intelligens.

Det siger han i et interview med BBC.

75-årige Hinton opfattes ifølge BBC som en pioner – ’godfather’ – i forskning af kunstig intelligens.

Hinton har arbejdet for Google i mere end 10 år, men forlod virksomheden mandag, så han kan tale frit om faren ved kunstig intelligens. Det siger han til avisen New York Times.

Ifølge mediet slutter han sig nu til det kor af kritikere, som mener, at virksomheder ræser mod de farer, som kunstig intelligens udgør.

Hinton mener, at udviklingen af kunstig intelligens, som vinder frem i chatrobotter som ChatGPT og den opdaterede version GPT-4, er ”ret uhyggelig”.

”Lige nu mener jeg ikke, at de er mere intelligente end os. Men det tror jeg, at de vil være inden længe,” siger Hinton til BBC.

Det er Hintons forskning i kunstig intelligens, som har været med til at bane vejen for chatrobotter som ChatGPT. Og han frygter, at udviklingen kan gøre, at robotterne snart bliver klogere end mennesker.

”Lige nu er det, vi ser, ting som GPT-4, der overgår et menneske i mængden af generel viden, og den overgår mennesker langt hen ad vejen,” siger han.

”Og fremskridtshastigheden taget i betragtning forventer vi, at det udvikler sig hurtigt. Det skal vi være bekymrede for.”

/ritzau/

SENESTE NYT

Flere nyheder