After Party for Nyhedsavisen på vej

Kreds 1 spytter nu penge i kassen til en sidste fest for de tidligere medarbejdere på Nyhedsavisen. Initiativet hilses velkommen: »Vi plejer at være ret gode til at feste,« siger Christina Agger. (opdateret)

Kreds 1 spytter nu penge i kassen til en sidste fest for de tidligere medarbejdere på Nyhedsavisen. Initiativet hilses velkommen: »Vi plejer at være ret gode til at feste,« siger Christina Agger. (opdateret)

De nu fyrede journalister på Nyhedsavisen får inden længe mulighed for atter at mødes. Kreds 1 i Dansk Journalistforbund har besluttet, at man vil støtte et After Party for alle forhenværende medarbejdere på den nu hedengangne avis.

»Foreløbig har vi blot fået tilsagn om tilskud, så vi skal først til at finde ud af, hvad der skal ske,« siger Mia L. Christensen, tidligere stedfortrædende tillidsrepræsentant på Nyhedsavisen.

»Men det er en god ide at mødes, snakke og sige farvel,« siger hun.

Også Christina Agger hilser ideen velkommen:

»Jeg tror, vi plejer at være ret gode til at feste, når lejligheden byder sig. Det er vigtigt at samles og høre, hvordan folk klarer sig. Og så er det måske meget godt, hvis der lige går lidt tid, inden vi mødes. Folk skal lige have mulighed for at lande,« siger Christina Agger, der netop er begyndt i et vikariat på Radioavisen.

Ifølge Kenni Leth, der er medlem af Kreds 1s bestyrelse, er det ikke besluttet, hvor meget det store After Party må koste.

»Vi vil lade det være op til Nyhedsavisens medarbejdere, at bestemme, hvad rammerne skal være. Vi har til gengæld tilkendegivet, at vi synes de skulle prøve at brede arrangementet ud, så det ikke bare bliver en afskedsfest for de senest fyrede, men også dem, der røg ved den store fyringsrunde i februar,« siger Kenni Leth.

Han understreger, at der ikke bliver tale om ubegrænsede midler:

»Vi har ikke lagt os fast på et bestemt beløb. Men der bliver ikke tale om en kæmpe afslutningsfest med fri bar. Vi yder et tilskud,« siger han.

Kenni Leth tilføjer, at ideen først og fremmest er, at give alle de tidligere folk på Nyhedsavisen mulighed for at udveksle numre, dyrke noget netværk, dele erfaringer og mødes en sidste gang.

(opdateret 14:45)

16 Kommentarer

Sune Fischer
13. SEPTEMBER 2008
Re: After Party for Nyhedsavisen på vej
Hvornår fortæller I, hvor mange penge, det overhovedet drejer sig om?
Lars Nielsen
12. SEPTEMBER 2008
Re: After Party for Nyhedsavisen på vej

Bliver denne omtalte after party mon afholdt som pyjamas party?

Mener "festen" med Nyhedsavisen startede med medarbejdere iklædt pyjamas, så er det vel også en udmærket måde at slutte på.

Rasmus Skat Andersen
12. SEPTEMBER 2008
Re: After Party for Nyhedsavisen på vej

Kære Morten

Problemet med jeres initiativ til Nyhedsavisen After Party (jeg håber i det mindste, at du kan se, hvor uheldigt det navn er) er, at det fremstår, som om at I gerne vil støtte Nyhedsavisen, mens alle de små fyinger, der er sket rundt omkring, ikke har haft kredsens støtte. Selvfølgelig er det ikke rart, når ens arbejdsplads lukker overnight, men når man arbejdede på Nyhedsavisen, så burde man vide, at det ikke var verdens sikreste arbejdsplads. De fyrede der har dog den fordel, at de ikke er blevet peget ud af ledelsen og fået at vide, at dig kan vi undvære. Det er sket for mange andre på mediearbejdspladser de seneste par år. At blive prikket ud på den måde er mindst lige så slemt som når arbejdspladsen lukker over night.

Maria Dalby er inde på noget af det rigtige, nemlig at den arrangementer slags burde omfatte alle fyrede, ikke kun når det er en stor arbejdsplads, der ryger (og som derfor får meget medieomtale).  Jeg ved desværre ikke, hvordan det kan arrangeres.

mvh.

Rasmus Skat Andersen

Maria Dalby
12. SEPTEMBER 2008
Re: After Party for Nyhedsavisen på vej

Nu vil jeg så også gerne blande mig i diskussionen - for som Morten skriver, så ønsker vi bare at give medlemmerne mulighed for at få talt sammen, hjælpe hinanden og komme videre. Men jeg synes, at i har helt ret i, at man burde holde sådan et arrangement for alle, der oplever at blive fyret. Så lad os endelig komme i gang med det! Send mig en mail - så finder vi på noget!

Mvh Maria, medlem af bestyrelsen

Morten Terp
12. SEPTEMBER 2008
Re: After Party for Nyhedsavisen på vej

Hej Rasmus

Det var et bestyrelsesmedlem, der foreslog det på det seneste møde, og resten af bestyrelsen bakkede op. Jeg kan nu ikke se, hvilken forskel det gør, men det kan du jo fortælle mig? Med fare for at gentage mig selv: Jeg tænkte ikke fest og farver og after party, da der blev foreslået et farvel-arrangement. Tværtimod tænkte jeg, at et arrangement kunne hjælpe nogle kolleger, hvis arbejdsplads netop var lukket over night. Idéen var bl.a., at dem der blev fyret i forrige fyringsrunde (januar 2008) skulle med, så de kunne fortælle om joberfaringer. Nu er det så blevet et spørgsmål om ord. Hvornår er noget fest, hvornår er det et fagligt arrangement? Er det en fest, hvis der serveres en øl? Eller er det, når det foregår efter 21.00? I det her tilfælde ville vi lade det være op til de berørte at finde ud af, under hvilke rammer det bedst kan foregå. Det er klart, at hvis oplægget bliver, at det skal starte 01 og finde sted på Oslo-færgen, så siger jeg nej tak, men som grundtanken var på bestyrelsesmødet, så siger jeg ja tak. Et år efter Dagen lukkede var 25% af de tidligere medarbejdere stadig uden job. Bl.a. derfor ser jeg behov for udveksling af erfaringer og dannelse af netværk som bl.a. en kredsopgave, så man kan få endnu flere i arbejde. Fair nok hvis man synes, at et sådan arrangement er helt ude i skoven. Der er jeg så uenig. 


 

Flere