Aftale på plads for nye fællesredaktioner

Spillereglerne er på plads for Det Berlingske Officins nye fællesredaktioner, der skal levere eksempelvis sportsnyheder på tværs af koncernens medier. Tillidsrepræsentant er tilfreds.

Spillereglerne er på plads for Det Berlingske Officins nye fællesredaktioner, der skal levere eksempelvis sportsnyheder på tværs af koncernens medier. Tillidsrepræsentant er tilfreds.

Den 1. juni skyder Det Berlingske Officin sine nye fællesredaktioner i gang. Fremover vil der være fire såkaldte interne bureauer: Sporten, Rejseliv, Berlingske Foto og Produktionsgruppen.

De to førstnævnte vil høre hjemme på hver sin webportal med nyheder, imens de to sidste er henholdsvis en fælles fotodesk og en fælles gruppe af tekniske medarbejdere.

Ideen bag fællesredaktionerne, der også bliver kaldt vertikaler, er, at de producerer til hele Det Berlingske Officin på tværs af titlerne. Det kommer især til at dreje sig om Berlingske Tidende, B.T. og Urban.

Mandag eftermiddag godkendte medarbejderne på de tre medier den aftale, tillidsfolkene har forhandlet på plads med ledelsen.

Aftalen sikrer blandt andet de medarbejdere, der skal flyttes til en af de nye vertikaler, en tre måneders prøveperiode. Derudover er medarbejderne garanteret, at deres vilkår ikke må blive forringet, når de flytter, og en fastholdelsesbonus på 350.000 kroner skal ved årsskiftet fordeles mellem de medarbejdere, der vælger at blive på vertikalerne.

De medarbejdere, der vælger at takke nej, når de bliver flyttet til en af vertikalerne, får en frivillig fratrædelsesordning.

Aftalen blev forhandlet på plads med ledelsen i torsdags, og den eneste tilpasning, medarbejderne derefter ønskede, var, at prøveperioden først starter 1. august, så de kan nå at blive installeret i de nye lokaler i Pilestræde.

Da ideen om de nye vertikaler først blev fremlagt, var der stor bekymring for de faglige rettigheder og mediernes særkender blandt medarbejderne. Men tillidsrepræsentant hos Berlingske Tidende Frederik M. Juel er tilfreds med aftalen.

»Betænkelighederne er der stadigvæk blandt medarbejderne, men i det store hele synes vi, at vi har fået forhandlet nogle gode vilkår for dem, der skal over på de her nye vertikaler,« siger han til Journalisten.dk.

0 Kommentarer