Aftale på plads for fyrede fotografer

En flytter til Scanpix, og fire fratræder. Der er nu landet en aftale for de fem medarbejdere, som forlader BT i forbindelse med, at fotoafdelingen lukker. Stedfortrædende tillidsmand - som selv er en af fotograferne - er tilfreds

Der er nu faldet aftaler på plads for de to billedredaktører og tre fotografer, som må forlade BT i forbindelse med, at avisens fotoafdeling lukkes.

En billedredaktør flytter til et nyt job hos Scanpix, mens en billedredaktør og tre fotografer har aftalt vilkårene for fratrædelse.

Der er indgået en aftale for de fire fyrede, hvor de arbejder i to måneder af deres opsigelsesvarsel og derefter er fritstillet med fuld løn. Længden på opsigelsesperioden er forskellig fra medarbejder til medarbejder baseret på blandt andet anciennitet.

”Vi har aftalt, at vi hjælper BTMX i gang de første to måneder, så de kommer godt fra start. Derefter kan vi arbejde som freelancere resten af vores opsigelsesvarsel,” forklarer stedfortrædende tillidsmand Jens Nørgaard-Larsen, der selv er en af de fyrede fotografer.

Svært at få fast ansættelse igen

Fotoafdelingen nedlægges på BT i forbindelse med sammenlægningen af BT og Metroxpress. Det nye BTMX skal fremover sidde sammen i Pilestræde i København og producere til begge aviser og begge netaviser.

Jens Nørgaard-Larsen er glad for aftalen. Der har ifølge ham tidligere været en praksis i Berlingske Media for, at fyrede medarbejdere ikke kunne arbejde freelance i huset samtidig med, de fik løn under opsigelsesvarsel. Men den ”karantæne” er altså ophævet for de fire fotografer.

”Den karantæne har vi fået brudt ned. Det er jeg rigtig glad for,” siger Jens Nørgaard-Larsen.

”Som mediebilledet ser ud nu, er det meget svært at komme ud som fotograf. Vi må nok se i øjnene, at det er svært at få en fast ansættelse som fotograf igen. Set i det lys ville karantænen betyde, at vi skulle ud og opsøge helt nye kunder som freelancere. Det er meget vanskeligt. Det har ledelsen vist forståelse for, og det skal de have ros for,” fortsætter han.

De fire fotografer kan løse freelanceopgaver for både BT og resten af Berlingske Media. Der er dog ingen aftale om, hvor mange opgaver, de vil få, understreger Jens Nørgaard-Larsen.

”Men der er en anerkendelse af, at de vil have brug for freelancere, og at det er nogle dygtige folk, man har sagt farvel til,” siger han.

Ledelsen på den nye samlede redaktion på BTMX meldte i sidste uge ud, at der skal skæres 14 redaktionelle stillinger væk, herunder vil man lukke fotoafdelingen og skære antallet af praktikanter fra 22 til 10.

1 Kommentar

Mikael Nielsen
23. JANUAR 2017
Fyringen er endnu et eksempel
Fyringen er endnu et eksempel på hvordan danske medier fravælger det unikke foto, som pressefotografer kan levere. I stedet benytter de journalister med mobiltelefoner, stock-fotos og billeder som de (gratis) får fra danskerne. Det er sølle i et land, som har haft en stolt tradition for pressefotos.