Aftale på plads for Berlingskes nyhedsbureau

Berlingske Medias medarbejdere og ledelse er blevet enige om en medarbejderaftale for det nye nyhedsbureau. Nyhedsbureauet begynder at ansætte folk i dag.

Berlingske Medias medarbejdere og ledelse er blevet enige om en medarbejderaftale for det nye nyhedsbureau. Nyhedsbureauet begynder at ansætte folk i dag.

Der har været tvivl om, om Berlingskes Nyhedsbureau overhovedet kunne nå at få styr på en aftale for sine nye medarbejdere. Men nu har medarbejderne på Berlingske, Urban og B.T. forhandlet en aftale på plads med ledelsen, og den blev endelig godkendt på et medarbejdermøde i går. Det fortæller stedfortrædende tillidsrepræsentant Ulla Gunge Hansen til Journalisten.dk.

»Vi har tidligere udtrykt skepsis over for den noget optimistiske tidsplan, vi alle skal leve op til, hvis bureauet skal være flyvefærdigt den 1. januar, hvor vi ikke længere har Ritzau. Vi har stadig travlt, da aftalen lyder, at de ansatte i princippet skal begynde på bureauet den 1. december. Men vi har en aftale, og nu arbejder alle kræfter i huset på, at bureauet og dets ansatte får så god en start som muligt,« skriver Ulla Gunge Hansen i en mail til Journalisten.dk.

Journalisten.dk erfarer, at Berlingske allerede i dag er begyndt at prikke medarbejdere på skulderen for at spørge, om de har lyst til at skifte til det nye nyhedsbureau. Bureauet skal bruge omkring 20 journalister, men det er endnu uvist hvor mange, der skal rekrutteres internt, og hvor mange der kommer udefra. Som det fremgår af stillingsopslaget, skal det være utroligt produktive medarbejdere, der skal producere op til 15-16 enheder om dagen på nyhedsbureauet. Men det største problem for aftalen har været bureauets nattevagter.

»Aftalen sikrer, at de ansatte på nyhedsbureauet får særlige genetillæg for de nattevagter, de skal have. Tillæg, som man ikke i dag bliver honoreret for i Berlingskes overenskomst, fordi vi jo ikke traditionelt har arbejdet om natten for at lave aviser. Det har været afgørende for os at sikre gode forhold for dem, der skal arbejde på bureauet. Derfor er vi på det punkt godt tilfredse med aftalen,« skriver Ulla Gunge Hansen til Journalisten.dk.

Berlingske besluttede at starte sit eget nyhedsbureau, efter koncernen tidligere på året opsagde sin aftale med Ritzaus Bureau. Berlingske Media lå også i en overgang i forhandlinger med Newspaq, men valgte at gå sine egne veje. Det nye nyhedsbureau skal efter planen gå i luften 1. januar.

0 Kommentarer