Journalisterne på Information, der gravede sagen frem om de statsløse palæstinensere, er blandt dette års nominerede til De Berlingske Journalisters Pris. Se her, hvem de fire andre nominerede er.
Traditionen tro er De Berlingske Journalisters Pris klar til uddeling på tirsdag den 22. marts, hvor avisens grundlægger, bogtrykker Ernst Heinrich Berling, har fødselsdag. Og nu er spændingen om de nominerede udløst.
I alt er fem projekter udpeget til at konkurrere om prisen, der er en hyldest til det skrevne ord – hvad end det så er på print, web eller i bogform.
Indstillinger til prisen kommer fra kolleger på samtlige udgivelser i Berlingske Media, og det er ikke kun skribenter på Berlingske, som kan komme i betragtning – men journalister fra hele den danske mediebranche.
I år var der i alt indstillet 14 journalister og forfattere. Og priskomiteen har i dag nomineret følgende fem:
Birgitte Erhardtsen, Berlingske Business.
Birgitte Erhardtsen laver bøger, som får rigtig fine anmeldelser, og erhvervsjournalistik, som gør ondt på modparten. Birgitte Erhardtsen har de seneste år vedholdende forsøgt at afdække skyggesiderne af de ofte glittede overflader i erhvervslivet. Det er sket med vedholdende historier om revisorer, advokater og nogle af de mange millionærer og milliardærer, som tjente penge i rekordfart under den økonomiske optur – og landede med et brag, da virkeligheden indhentede dem.
Line Holm Nielsen, Berlingske Feature.
Line Holm er repræsentant for den langtidsholdbare journalistik, der lever længere og sætter sig dybere i læserne end det meste af, hvad vi hælder i den daglige avis. Blandt de projekter, som Line har brændt for og ført til dørs med stor indlevelse, er artikelserien om organmangel fra foråret 2008, serien om den kræftsyge Lotte Johansen, som Line fulgte i et år frem til hendes død, fortællingen om syv personers lemlæstelse af 36-årige Yvonne Hansen på Mors, beretningen om nepalesiske Viktoria og – sammen med Jesper Caruso og Karl Erik Stougaard – serien "De Faldne".
Lars-Henrik Aagaard, Berlingske Tech og Viden.
Lars-Henrik nomineres for dagligt at gøre både læserne og sine kolleger på Berlingske klogere med sin enorme viden om naturvidenskab, sit intellektuelle udgangspunkt, evnen til at fordybe sig i emnerne og til at formidle dem på en præcis og fascinerende måde. Lige nu får han brug for alle talenter på én gang – plus sit helt private lokalkendskab til landet – som udsendt til katastrofen efter jordskælv og tsunami i Japan.
Line Vaaben, Kristeligt Dagblad.
Line nomineres for sin artikelserie "De åndssvage". Et stykke solidt journalistisk håndværk om en gruppe i samfundet, som vi ofte er tilbøjelige til at overse. Line får i sine artikler sat en tyk streg under den menneskeforagt, der herskede for ganske få år siden over for en gruppe af borgere, der var totalt prisgivet myndigheders og såkaldte eksperters forgodtbefindende, når først de – berettiget eller ej – var anbragt inden for forsorgens mure. Hendes artikler illustrerer også fint, hvordan ansatte længere nede i hierarkiet måske nok anede, at det, man gjorde, var forkert, men alligevel ikke vovede at tale autoriteterne imod.
Anton Geist og Ulrik Dahlin, Information.
Parret nomineres for deres afdækning af sagen om de statsløse palæstinensere. Det er flot og vedholdende gravearbejde, der førte til, at Birthe Rønn Hornbech blev fyret som integrationsminister den 8. marts. Siden 11. januar har Geist og Dahlin skrevet flere end 50 artikler om sagen. De har dokumenteret, at Birthe Rønn Hornbech med åbne øjne tilsidesatte gældende lov i halvandet år, og de har afdækket, hvordan ministeriets embedsmænd har kendt til ulovlighederne, og hvordan ministeren har overhørt advarsler og har trukket en lovliggørelse i langdrag. De har formået at fastholde og underbygge den principielle linje i en sag, der ville have vanskelige kår i mange andre medier.
Hvem af de nominerede, der får prisen, afsløres ved prisuddelingen tirsdag den 22. marts kl. 15.00 hos Berlingske i Pilestræde.
Prisen har været uddelt siden 1997 og består ud over æren af et rejselegat på 15.000 kroner og statuetten med navnet "Dyret".
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Birgitte Erhardtsen er det ikke hende der først skrev en masse artikler om de folk som var en del af ”Milliardærklubben”. Artikler hvor hun fortalte positive historier om den ene og den anden aktør inden deres respektive korthus faldt sammen. Jeg vil medgive at hun også har været kritisk som i denne artikel: http://www.business.dk/transport/capinordics-topchef-tjener-styrtende-paa-solmanoevre omvendt fløjlshandskerne er oftere brugt i perioden før Milliardærklubben´s kollaps en stål næven blev brugt.
På det sidste har hun lavet en flot annonce der har det formål at skaffe skillinger fra Hr. Møller til den virksomhed som hendes mand er bestyrelsesformand for: http://www.business.dk/karriere/ny-superskole-til-koebenhavn
Hvis jeg hed Carsten Koch og var bestyrelsesformand for By & Havn der har en gæld på 13,5 mia. kr. så ville jeg også være glad hvis min kone brugte Berlingske som hun skriver for til at servere et forslag om at Hr. Møller skal smide 1 milliard kroner efter en byggegrund som jeg havde til salg.Læs artiklen og fortæl mig hvor det fremgår at Birgitte Erhardtsen er hamrende inhabil, på den anden side så må det være dejligt at have en ejendomsmægler der er forklædt som journalist der kan bruge det medie Hr. Møller læser hver morgen til at lægge pres på Hr. Møller med det ene formål at skaffe finansiering til købet af en grund man har til salg og som man har brug for bliver solgt.