Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:40 20.01.2022 Kerstin Bruun-Hansen

Opsigtsvækkende afgørelse: Ulovligt for virksomheder at bruge Google Analytics

Datatilsynet i Danmark vil den kommende tid tage de skarpeste læsebriller på for at nærlæse en opsigtsvækkende afgørelse fra det østrigske datatilsyn.

I afgørelsen konkluderer det østrigske datatilsyn, at en virksomhed under de foreliggende omstændigheder ikke lovligt kunne benytte sig af værktøjet Google Analytics, som også flere danske medier bruger til at overvåge trafik.

Det er organisationen None of Your Business (NOYB), der har klaget til en række europæiske datatilsynsmyndigheder over bl.a. organisationer, som gør brug af værktøjet Google Analytics på deres hjemmesider. Efter NOYB’s opfattelse indebærer brugen overførsel af personoplysninger om hjemmesidebesøgende til Google LLC i USA i strid med databeskyttelsesreglerne.

Efter at have set på sagen konkluderer det østrigske datatilsyn, at overførslen faktisk var i strid med databeskyttelsesforordningens artikel 44, idet virksomheden ikke havde sikret et beskyttelsesniveau for de overførte oplysninger svarende til beskyttelsesniveauet i EU.

På baggrund af den østrigske afgørelse og de øvrige forventede afgørelser forventer Datatilsynet i Danmark at udarbejde en opsummerende, vejledende tekst om brugen af værktøjer såsom Google Analytics.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder