Æres den, som æres bør

  CITATSKIK. Der bliver gået hårdt til bolden i sommerens topopgør om tyveri og ophavsret i foreningen Danske Sportsjournalister. Aviserne beskylder de elektroniske medier for at stjæle deres solohistorier, imens de elektroniske medier beskylder aviserne for at hugge citater og skrive fodboldkampe af fra skærmen.

CITATSKIK. Der bliver gået hårdt til bolden i sommerens topopgør om tyveri og ophavsret i foreningen Danske Sportsjournalister.

Aviserne beskylder de elektroniske medier for at stjæle deres solohistorier, imens de elektroniske medier beskylder aviserne for at hugge citater og skrive fodboldkampe af fra skærmen.

I et debatforum på sportsjournalisternes hjemmeside anklager en offensiv Mads Glenn Wehlast, Ekstra Bladet, sportsjournalisterne fra TV 2 for at hugge hans solohistorie om Herfølge-angriberen Poul Hübertz' klubskifte og bringe den på tekst-tv – uden citat og skrevet, som om det var TV 2s egen afsløring.

En veloplagt Thomas Kristensen fra TV 2-SPORTEN går til kontraangreb med en række beskyldninger mod Ekstra Bladet. Adskillige gange mener tv-journalisten at have genkendt sine indslag i Ekstra Bladets notespalter – uden citat. Samtidig beskylder han landets aviser i almindelighed for at hugge citater fra tv-interviews og skrive kampene af fra skærmen i stedet for selv at tage ud til begivenhederne.

Ifølge formanden for Danske Sportsjournalister, Steen Ankerdal, bunder debatten i den øgede konkurrence om at komme først med sportsnyheder. Sportsjournalister vil altid stjæle fra hinanden, mener han, men mange konflikter ville kunne undgås, hvis der blev udvist mere sportsånd:

»Alle sportsjournalister planker hinanden. Problemet er, når de ikke citerer hinanden. I USA er det almindeligt, at sportsjournalisterne citerer deres kolleger, men i Danmark har man et eller andet med, at historierne bliver dårligere, hvis de andre har rørt ved dem. Det er fuldstændig hul i hovedet, for ved at citere de andre viser man bare, at man er velorienteret,« siger formanden.

0 Kommentarer