Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:14 21.02.2023 Kerstin Bruun-Hansen

Nu vil DJ gerne kunne kigge lidt længere væk efter ny adresse

Nu vil DJ gerne kunne kigge lidt længere væk efter ny adresse

Foto: Klaus Holsting

Hvis Dansk Journalistforbund en dag beslutter at flytte, skal forbundets nye adresse ikke nødvendigvis findes i det centrale København.

Det vil i hvert fald være indstillingen fra DJ’s hovedbestyrelse, når forbundet til april inviterer til delegeretmøde. Det er tirsdag blevet vedtaget på et hovedbestyrelsesmøde

Hidtil har der stået i vedtægterne, at Dansk Jour­nalistfor­bund er ”en for­ening med hjemsted i Køben­havns Kommune”, og at forbundet ”har kontor i hoved­stadsområdet”.

Men de formuleringer skabte ifølge forslagsstillerne tvivl om, hvorvidt DJ’s sekretariat kan være placeret uden for Københavns Kommune.

Derfor har en enig hovedbestyrelsen nu besluttet at forslå at ændre formuleringen i vedtægterne, så der fremover står, at ”Dansk Jour­nalistfor­bund er en for­ening med hjemsted og kontor i Storkøbenhavn”.

DJ’s næstformand, Allan Boye Thulstrup, pegede på mødet på, at det for eksempel kunne være Frederiksberg Kommune.

”Dette er ikke et forsøg på at få sneget Albertslund ind,” understregede han.

DJ har tidligere arbejdet på at flytte hovedkvarter fra de nuværende lokaler på Gammel Strand i København, men i 2018 blev planerne efter flere års arbejde skrinlagt.

Rettet kl. 13.55: Tidligere stod det ikke klart af noten, at der blot er tale om et forslag til vedtægtsændring, som skal godkendes på delegeretmødet. 

SENESTE NYT

Flere nyheder