Journalisten sætter fokus på kommunikationsfronterne og hører forskellige store organisationer og virksomheders bud på efterårets kommunikationsstrategier.
Telefonen ringer på avisredaktionen. Ældre Sagen er i røret.
»Vi har en historie til jer. 8 ud af 10 ældre kan ikke finde ud af at bruge NemID.«
Ovennævnte tænkte eksempel er en af de metoder, som Ældre Sagen vil benytte sig af, når kommunalvalget til november finder sted.
Det er ikke nyt. Tværtimod. Til gengæld er det effektivt, hvis man spørger Birger Lenvig, der er kommunikationschef i Ældre Sagen.
»Det er heller ikke en ny tanke at bruge kommunalvalget som platform, men vi har tidligere haft held med at påvirke debatten ved at dokumentere problemstillinger eller finde en case-person til et medie, som kan illustrere et problem,« siger han.
Birger Lenvig nævner debatten om den såkaldte robotstøvsuger fra tidligere på sommeren. En støvsuger, der ifølge Ældre Sagen slet ikke støvsuger ordentligt.
»Og nu ser det ud til, at kommunerne er ved at forstå, at de støvsugere ikke dur,« siger han.
Kommunalvalget skal dog ikke handle om robotstøvsugere. På Ældre Sagens dagsorden er fire kernepunkter: Bedre hjemmehjælp, genoptræning af ældre som erstatning for hjemmehjælp, digitalisering for ældre og bedre medicinering af ældre.
»Vi vil lave undersøgelser og skaffe dokumentation for problemernes omfang. Vi vil præge debatten med de budskaber, vi kan skaffe dokumentation for, og det vil vi typisk gøre gennem kontakt til journalister,« siger han.
Ud over at skaffe dokumentation for problemernes omfang i form af tal vil Ældre Sagen også i højere grad end tidligere satse på case-historier.
»Vi vil finde eksempler på områder, hvor det virkelig går skævt. Det er ikke, fordi vi vil ud og lave forarge-historier, men vi vil bare vise, hvordan det går, når der bliver skåret kraftigt i hjemmehjælpen eksempelvis,« siger Birger Lenvin.
Som så mange andre virksomheder, satser Ældre Sagen også på at få sine budskaber ud gennem Facebook.
»Det er måske ikke alle ældre, der er på Facebook, men vi har omkring 25.000 likes derinde. Vores målgruppe er heller ikke kun de ældre, for vi prøver jo også at præge debatten hos politikere og resten af befolkningen,« siger Birger Lenvin, der samtidig siger, at Ældre Sagen gennem Twitter forsøger at nå ud til skaren af journalister, som er bredt repræsenteret på netop det medie.
»Selv om vi repræsenterer de ældre i samfundet, må vi også finde vores vej i det nye medielandskab. Det er blevet langt mere fragtmenteret, og blandt andet vores egen hjemmeside fylder en helt anderledes og større rolle end bare for fem år siden,« siger han.
Birger Lenvin siger, at organisationen endnu ikke har sat en målsætning op for kommunalvalget.
»Dem sætter vi op løbende. Vi kigger meget på, hvor synlige vi bliver, og hvad vi flytter. Hvor godt går det med vores budskaber? Vi debatterer nogle ret brede emner, og det er jo ikke kun os, der flytter debatten om ældre. Alligevel tror jeg, at vi har en stor indflydelse på debatten,« siger han.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.