Ældre elsker DAB

Danskere over 60 år kan sagtens holde trit med de digitale first movers, når det gælder DAB-radio. »Ældre er mere omstillingsparate, end man lige forestiller sig,« siger redaktøren på Ældre Sagen NYT

Det er normalt de yngre danskere, der er på forkant med den digitale udvikling, men når det gælder digital radio, er danskere over 60 år med helt i front. Sådan lyder konklusionen fra tidsskriftet Ældre Sagen NYT, der har undersøgt danskernes medievaner på tværs af aldersgrupper.

Det er en positiv overraskelse, mener bladets redaktør, Tom Nervil.

»Det tolker vi sådan, at ældre er mere omstillingsparate, end man måske lige forestiller sig,« siger han til journalisten.dk.

Det kræver blot, at der er en god anledning, som for eksempel da P1 og P2 begyndte at dele sendefrekvens for godt et år siden. Siden har det været nødvendigt med en DAB-radio, hvis ikke man vil vente med at høre P2, til det bliver aften. Og dér har de ældre været hurtige til at sadle om.

»Man har en tendens til at tænke, at jo ældre man bliver, jo mere træg og konservativ bliver man også, men hvis ældre kan se, at der er årsag til at skifte, for eksempel, at man ikke kan høre P2, så vælger man også de medier, hvor indholdet er,« siger Tom Nervil.

Det bekræfter medieforsker Dennis Christensen fra DR over for Ældre Sagen NYT.

»De to grupper, der har været hurtigst til at finde over på digital radio, er de unge 20-39-årige first movers og gruppen på over 60 år. Tvang er tilsyneladende et effektivt redskab,« siger han.

Traditionelle medier topper stadig

Selv om tallene fra DR viser, at danskerne over 60 år har taget godt imod digital radio, så bruger de ældre stadig mere tid på de traditionelle medier end de yngre danskere. Det viser undersøgelsen, som TNS Gallup har lavet for Ældre Sagen NYT blandt 4.772 danskere:

Danskere over 60 år bruger næsten fire gange så lang tid på at læse avis som dem mellem 12 og 59 år, men de yngre bruger til gengæld mere end dobbelt så meget tid på nettet og næsten fem gange så lang tid på mobilen.

Desuden er traditionelt tv stadig et kæmpehit blandt ældre.

»Det overrasker os noget, at radio- og tv-mediet stadig har så meget fat i vores målgruppe,« siger Tom Nervil.

Ifølge undersøgelsen bruger danskere over 60 år i gennemsnit 158 minutter om dagen på traditionelt tv, mens dem mellem 12 og 59 år kun bruger 127 minutter.

0 Kommentarer