Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:23 08.09.2021 Anna Sol Jørgensen

Advokatrådet vil lave retningslinjer for håndtering af krænkelses-undersøgelser

Advokatrådet vil udarbejde et sæt retningslinjer, som advokatfirmaer kan arbejde ud fra, når de skal undersøge sager om krænkelser hos for eksempel politiske partier og virksomheder.

Det siger Advokatrådets formand, Martin Lavesen, til Politiken:

”I #MeToo-sagerne skal der både ydes beskyttelse til dem, der er krænkede, og dem, der er påståede krænkere. Derfor udarbejder vi nu en form for best practice, nogle retningslinjer, til advokaterne bag undersøgelserne, og også til dem, der skal deltage i dem. Set i lyset af det, der er kommet frem det seneste stykke tid, vil det være sundt, at man får sat nogle spilleregler, så alle ved, hvilken bane de spiller på,” siger han.

Det sker, efter at der den seneste tid har været flere sager, hvor offentlige personer er blevet beskyldt for seksuelle krænkelser. Blandt andet har der været advokatundersøgelser i forbindelse med anklager mod tidligere TV 2-vært Jes Dorph, tidligere overborgmester i København Frank Jensen og senest sagen om Naser Khader, der blev ekskluderet fra Det Konservative Folkeparti.

”Jeg læser også aviser og kan notere mig, at både dem, man kan kalde ofrene, og dem, der er blevet anklaget, føler, at processen har været ubehagelig, og det er jo ikke det, man ønsker. Situationen er uanset hvad ubehagelig. Men vi kan sætte tydeligere rammer,” siger Martin Lavesen.

SENESTE NYT

Flere nyheder