Advokat om forsinket undersøgelse: Mange har ønsket at give oplysninger

”Der er så mange, der har ønsket at give oplysninger til mig.” Sådan siger advokat Karen-Margrethe Schebye om årsagen til, at advokatundersøgelsen af mulige seksuelle krænkelser i DJ er forsinket og først lander efter nytår. Hun forventer ikke, at undersøgelsen løber op i millionklassen

Mandag eftermiddag meddelte Dansk Journalistforbund (DJ), at den igangværende advokatundersøgelse af anklagerne om seksuelle krænkelser i DJ bliver forsinket.

Undersøgelsen bliver ikke klar før jul, som planlagt, men lander først i begyndelsen af januar.

Kommissoriet giver plads til, at advokaten udvider undersøgelsen, hvis hun finder det nødvendigt. Men der er blot tale om en forsinkelse og ikke en udvidelse, oplyser advokaten, der står for undersøgelsen.

”Der er så mange, der har ønsket at give oplysninger til mig, at jeg er nødt til at bruge mere tid på det. Jeg skal være sikker på, at de kan godkende referaterne af vores samtaler, så jeg ikke konkluderer på baggrund af nogle misforståelser,” siger Karen-Margrethe Schebye til Journalisten.

DJ-formand Lars Werge ved ikke, hvad forsinkelsen kommer til at betyde for prisen for undersøgelsen.

”Vi har på forhånd ikke haft konkrete forventninger til, hvad sådan en undersøgelse skal koste. Vi har sagt, at den var nødvendig, og så må den koste den pris, den koster, så vi kan komme videre herfra. Det har hovedbestyrelsen også nikket ja til. Og vi er godt klar over, at vi nok skal op i et 6-ciftet beløb,” siger Lars Werge.

Er der en risiko for, at den kan blive 7-cifret?

”Det ved jeg ikke, og det er ikke det vigtige lige nu. Regningen skal nok blive betalt, når den kommer,” siger Lars Werge.  

Advokat Karen-Margrethe Schebye kan heller ikke oplyse, hvad det kommer til at betyde for prisen.

”Det spørgsmål er svært at svare på. For man kan ikke opstille klare forventninger til, hvad en advokatundersøgelse koster, inden den starter,” siger Karen-Margrethe Schebye.

DJ-formand Lars Werge forventer, at det i hvert fald bliver et 6-cifret beløb. Kan det også gå hen og blive 7-cifret?

”Nej, på ingen måde. Min undersøgelse løber ikke op i millionklassen med det perspektiv, den har på nuværende tidspunkt. Men jeg kan ikke sige med sikkerhed endnu, om det ender med, at jeg konkluderer, at der skal foretages yderligere undersøgelser,” siger Karen-Margrethe Schebye.  

0 Kommentarer