Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:57 24.11.2022 Ritzau

Messerschmidt-sag: Advokat gik forgæves efter totalforbud mod liveblog

Messerschmidt-sag: Advokat gik forgæves efter totalforbud mod liveblog

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Dommeren ved Retten på Frederiksberg har afvist et omfattende forbud mod at referere fra Messerschmidt-sagen om dokumentfalsk og svig med EU-midler, som er begyndt torsdag.

Morten Messerschmidts advokat, Peter Schradieck, havde forlangt, at medierne ikke må liveblogge eller referere på en måde, der minder om at liveblogge fra retssagen mod Messerschmidt.

Det er ikke usædvanligt i straffesager, men normalt gælder det kun forklaringer fra vidner og tiltalte. Schradieck forlanger imidlertid, at forbuddet skal gælde hele sagen, hele bevisførelsen.

Schradieck mener desuden, at forbuddet bør gælde gengivelse af sagen, som ”minder om liveblogging”. Over for retten har han dog ikke præciseret, hvad det går ud på.

Men kravet er hverken retsformand Søren Hafstrøm, sagens anden dommer eller de tre domsmænd med på at efterkomme.

Efter at have lyttet til protester fra pressen og efter at have overvejet kravet et par minutter, er de nået frem til, at det udelukkende skal forbydes at liveblogge fra den del af sagen, hvor Messerschmidt og sagens vidner afgiver forklaring. Det samme gælder den medtiltalte Søren Peter Jensen, som var personlig assistent for Messerschmidt i EU.

Det er tilladt for medierne at referere forklaringerne, men ikke i liveblogs, altså tekst, som udsendes samtidig med eller ganske kort efter, at forklaringerne afgives.

SENESTE NYT

Flere nyheder