Advice nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2018

Kommunikationsbureauet Advice er nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2018, fordi bureauet ifølge Arbejdsmiljørådet har halveret antallet af stressrelaterede sygedage. Meditation og lederkurser er nogle af værktøjerne

Arbejdsmiljørådet oplyser i en pressemeddelelse, at det København-baserede kommunikationsbureau Advice er nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2018, der uddeles 11. april i København.

Rådets begrundelse er, at bureauet har halveret antallet af stressrelaterede sygedage fra 2015 til 2016. Det er sket via en ny stresspolitik, kurser i meditation og træning af ledere, som er blevet bedre til at spotte stress, forklarer rådet.

”I stedet for at se passivt til har Advice valgt at arbejde aktivt for at knække stresskurven – og det er lykkedes,” skriver rådet.

Anbefaler at tale åbent om stress

Lisbeth Lollike, formand for Arbejdsmiljørådet, siger ifølge pressemeddelelsen:

”Skadelig stress på arbejdspladsen kan og skal forebygges. Derfor er det positivt at se, at man hos Advice har taget fat om problemstillingen og involverer både ledere og medarbejdere i at forebygge stress. At tale åbent om stress er nemlig en forudsætning for at kunne skabe mere trivsel.”

Nul stress-sygemeldinger

Og Mikkel Havelund, chief operating officer i Advice, bedyrer:

”Vi har langt færre sygedage, og medarbejderne oplever bedre mulighed for at skabe en work-life balance. Det bidrager til øget tillid mellem medarbejdere og ledelse. Alle stressramte i Advice er indtil nu vendt tilbage til jobbet.”

I sin begrundelse fremhæver Arbejdsmiljørådet også, at Advice har øget fokus på stress-forebyggelse. Det bekræfter Mikkel Havelund:

”Vi kommer aldrig i en situation, hvor vi bare kan sætte flueben og begynde at fokusere på noget andet. Risikoen for stress lurer altid lige under overfladen for vores type af arbejde og always on-tendensen i samfundet,” siger han. 

Advice er den eneste arbejdsplads i medie- og kommunikationsbranchen, der er blandt de 12 nominerede til Arbejdsmiljøprisen. Resten af de nominerede kan du se her. 

Uddeles for at inspirere andre

Prisen uddeles ifølge Arbejdsmiljørådet ”for at sætte spot på de gode eksempler og inspirere til at udvikle arbejdsmiljøet i Danmark”, kan man læse i en anden pressemeddelelse.

Her fremgår det også, at dommerkomitéen har lagt vægt på, ”at ledelsen og medarbejderne på arbejdspladsen har samarbejdet om at opnå konkrete resultater, der har skabt vedvarende forbedringer i arbejdsmiljøet”.

0 Kommentarer