AD BAGVEJEN TIL FORSIDEN

B.T.’s spiseseddel fortalte, at Michael Laudrup havde sneget sig ind ad bagvejen, da han skulle have sit Ridderkors. Det passede bare ikke. Slet ikke.
B.T.’s spiseseddel fortalte, at Michael Laudrup havde sneget sig ind ad bagvejen, da han skulle have sit Ridderkors. Det passede bare ikke. Slet ikke.

 

“Laudrup ind ad bagdøren,” hed det på forsiden af B.T. den 25. maj.
79 kendte og mindre kendte danskere havde været på besøg hos Dronningen og fået et Ridderkors. Alle var gået ind ad fordøren til slottet, hvor fotografer og journalister spændt stod og ventede for at få en kommentar og et billede.
Alle undtagen den tidligere fodboldspiller Michael Laudrup, der ifølge B.T. havde sneget sig ind ad bagdøren. I B.T. står, at “rygter” fortæller om, at Michael Laudrup bevidst forsøgte at undgå offentligheden ved at bruge en anden dør. Noget der konstateres i en lettere fornærmet tone.
B.T.’s spiseseddel, forside og stort opsatte artikel havde bare det lille problem, at Laudrup ikke var gået ind ad bagdøren. Han var ligesom de 78 andre gået ind ad fordøren og forbi pressen.
Men da Michael Laudrup ankom, stod den samlede skare af pressefolk og talte med den normalt lidt pressesky skuespiller Ulla Henningsen, og derfor kunne den tidligere fodboldspiller defilere ubemærket forbi kun fem meter fra journalister og fotografer.
“Jeg havde ikke noget behov for at råbe ‘Hallo, her er jeg’,” siger Michael Laudrup til JOURNALISTEN.
Så derfor hilste han i stedet pænt på vagten i døren og gik indenfor og satte sig. Uden at blive bemærket.

Oprigtigt overrasket
Da JOURNALISTEN tre dage efter den stort opslåede forside ringer til forfatteren til artiklen i B.T., Anders-Bo Larsen, er han oprigtigt overrasket.
“Er Laudrup gået ind ad fordøren? Det vidste jeg ikke.”
– Undersøgte du, om han havde sneget sig ind?
“Ja, det er klart. Vi undersøgte det totalt til bunds. Vi brugte mange timer på at undersøge det.”
– Kunne I ikke bare have spurgt vagten i døren?
“Jo, det må jeg indrømme. Men vi har gennemtjekket historien på alle mulige måder.”
– Hvem er det, der har bekræftet det?
“Øh, kilder meget tæt på, der til daglig arbejder i de kredse.”
– Er det også dem, der står bag de rygter, du skriver om i artiklen. Dem, der påstår, at Michael Laudrup gjorde det for bevidst at undgå offentligheden?
“Ja, det er en kilde, som normalt har tjek på alt, hvad der sker omkring kongehuset. Men siger Michael Laudrup virkelig, at han gik ind ad fordøren? Det virker lidt mystisk på mig, at han kan gå forbi 8-10 journalister og fotografer. Vi var alle sammen enige om, at vi ikke kunne forstå, hvor Laudrup blev af.”
– Er det ikke lidt pinligt, at han er gået lige forbi næsen af jer?
“Jeg har det stadig på den måde, at jeg er skeptisk over for det, for det lyder utroligt.”
– Men hvorfor skulle han lyve?
“Det beskylder jeg ham heller ikke for, det ville være dumt. Men vi står et samlet korps af pressefolk, også fra ugebladene, der er toptrænede i at beskæftige sig med den slags her. Óg vi ser ham ikke.”
– Kan man ikke med god ret sige, at forsiden ikke holder?
“Det ved jeg ikke, om man kan. Vi arbejdede ud fra de kilder, vi havde.”
“Hvad søren er nu det for noget,” tænkte Michael Laudrup, da han så B.T.’s spiseseddel. Han købte avisen og gik fra at være forbavset til vred.
“Jeg synes, det er grotesk, og det gør mig sur, at journalisterne ikke laver research. Der må da have været en journalist eller fotograf, der på et tidspunkt har spurgt nogen om, hvor og hvornår jeg kom. Men det har de ikke gjort. Det er dårlig journalistik. Især når man så laver en forside ud af det.”

Laudrup afløser interview
Michael Laudrup har oplevet lignende urigtige historier en del gange. Han har denne gang skrevet et brev til B.T. og aflyst et planlagt interview med avisen, men vil ellers ikke gøre mere ud af sagen.
“Man bliver skideirriteret, lige når det sker. 24 timer efter har alle folk glemt det. Jeg synes bare, det er dårlig journalistik.”
Anders-Bo Larsen er ikke stolt ved situationen;
“Jeg kan kun sige, at jeg er forbløffet, skuffet og ked af det, hvis det er rigtigt. Det er klart. Det er jo ikke det, der er meningen.”
Ekstra Bladet beskrev også over for deres læsere, hvordan Michael Laudrup havde listet sig ind på slottet. Dog i en mindre artikel, der stod på side tre.

0 Kommentarer