Accepterer reallønsfald og skæve arbejdstider

Skæve arbejdstider og reallønsfald er resultatet i ny overenskomst for journalisterne på 24timer og MetroXpress

Skæve arbejdstider og reallønsfald er resultatet i ny overenskomst for journalisterne på 24timer og MetroXpressDen normale arbejdstid på 24timer og MetroXpress starter fremover klokken seks morgen – tre timer tidligere end førhen. Samtidig forhøjes grundlønnen med 216 kroner om måneden, hvilket i praksis betyder, at reallønnen falder. Det er resultatet af avisernes overenskomstforhandlinger, skriver mediawatch.dk.

Som modvægt til de bredere rammer for normal arbejdstid bliver det normale faste genetillæg udskiftet med varierende tillæg. Det aftalte system er ikke optimalt, vurderer tillidsrepræsentant på MetroXpress Rasmus Skat Andersen:

»Vi så hellere et system, der mindede om det, andre aviser har, men nu har vi noget, der kommer tættere på i kroner og ører,« siger han til mediawatch.dk.

Han peger på, at forhandlingerne har stået i skyggen af, at mediebranchen er i pressede tider:

»Det er en møgsituation at forhandle i, der er jo ingen aviser, der rammer deres budgetter i år. Men når man ser det i øjnene, så er det et ok resultat,« siger han til mediawatch.dk.

MetroXpress er en af de få aviser, der ikke har været igennem egentlige fyringsrunder i år, og avisen forventer et lille overskud for 2012.

0 Kommentarer