AC advarer: For mange kommunikationsfolk

Unge har krav på at vide, om de uddannes til arbejdsløshedskøen, mener akademikernes forbund AC. Der uddannes for mange "kolde hænder" - bl.a. kommunikationsfolk - lyder advarslen.

Unge har krav på at vide, om de uddannes til arbejdsløshedskøen, mener akademikernes forbund AC. Der uddannes for mange "kolde hænder" – bl.a. kommunikationsfolk – lyder advarslen.

Unge mennesker har ret til at vide, om der er gode chancer for at finde et job, inden de vælger studie. Sådan lyder det fra Akademikernes Centralorganisation. De peger på, at der i disse tider bliver skåret ind til benet flere steder.

Det skriver DR.dk.

AC's chef for politisk-økonomisk analyse, Niels Lykke Jensen, peger især på de såkaldte "kolde hænder". Begrebet dækker bl.a. over embedsmænd og forvaltningsuddannede – men også kommunikationsfolk. Her bør studiestederne være bedre til at rådgive de måske kommende studerende i, om de står til at få job efter endt uddannelse, mener han.

"Universiteterne bliver presset til at optage så mange studerende som muligt, uden at fortælle noget om jobmulighederne. Men ligesom vi kan se varedeklarationen, når vi køber en vare i supermarkedet, bør de unge også få en reel vejledning om, hvorvidt de uddanner sig til job eller arbejdsløshed," siger Niels Lykke Jensen til dr.dk.

Han foreslår helt konkret, at regeringen nedsætter et koordinationsudvalg, der løbende kan sammenligne antallet af studerende med chancerne for job.