Absurdistan tvunget til at udsætte program

DR kan ikke godkende program om kristendom lavet af satirefolkene fra Absurdistan. Derfor er programmet udsat

DR sender i aften en genudsendelse af satireprogrammet Absurdistan på DR3. Det program, der skulle have været bragt, er blevet udsat. Det skriver de to hovedkræfter bag tv-programmet, Jesper Juhl og Kristoffer Eriksen, på Absurdistans Facebook-side.

”Vi skulle have sendt et program om kristendommen i aften, men det kommer desværre ikke til at ske. Det skyldes, at DR ikke har kunnet nå at godkende visse etiske/juridiske aspekter i det. Det er vi utroligt ærgerlige over. Vi håber, de når at godkende programmet til næste onsdag, og at vi kan få lov til at sende vores resterende tre programmer. Kh. Kristoffer og Jesper.”

Den nye etikchef i DR, Inger Bach, siger, at Absurdistan ligesom alle andre programmer bliver vurderet af DR Medier, før de bliver sendt, for at se om programmet opfylder programetikken.
Hun kan ikke fortælle, hvad der skal ændres ved programmet. Men det er udsat, fordi produktionen blev forsinket.

»Og derfor er det blevet udskudt en uge,« siger Inger Bach.

Hvad skal I bruge den uge til?

»Til at gøre programmet færdigt.«

Tog fusen på Lorry

Det er ikke første gang, at Absurdistans metoder er til debat. I januar udsendte programmet en falsk historie om en ny natklub kun for smukke mennesker. Pressemeddelelsen endte blandt andet på politiken.dk, bt.dk og førte til et live-interview på TV2 Lorry.

Dengang sagde TV2 Lorrys direktør, Dan Tschernia:

»Hvis folk virkelig vil svindle med en, så kan de svindle med en. Ellers skulle vi gå ud og lege Sherlock Holmes.«

Indkaldt til etikmøde

I begyndelsen af marts blev produktionsselskabet Douglas Entertainment ifølge Ekstra Bladet indkaldt til møde i DR, fordi programmet havde overtrådt DR's programetik.

Dengang handlede det om et borgermøde i Hellerup, hvor Absurdistan under påskud af at repræsentere den ikke-eksisterende forening ’Asyl Danmark’ indkaldte til borgermøde om 30 asylsøgere, der skulle bo i bydelen.

Kanalchef for DR3 Lotte Lindegaard sagde dengang til Ekstra Bladet:

»Programetikken er ikke blevet overholdt, og den ulempe, som tirsdagens fiktive møde skabte for borgerne, står ikke mål med det, DR ønsker at opnå med programmet.«

Absurdistan kalder sig selv for ”et indholdsmæssigt skridtspark til hverdagens små irritationsmomenter og livets generelle meningsløshed”. Og programmet ”spreder med humoristisk, aktivistisk reportage og perspektiverende interviews overblik'lig munterhed til alle os, som ikke er med på hvad som helst (men som gerne vil vide hvorfor).”

 

0 Kommentarer