Abonnementskroner i kassen

 

 

Fremover betaler Ingeniørernes Forening for medlemmernes fagblad, Ingeniøren. Hidtil har bladet levet af annonceindtægter. Pengene betyder, at bladet bliver relanceret, og stofområder bliver opprioriteret.  

Fagbladet Ingeniøren kan efter flere års krise og store fyringsrunder endelig trække vejret lidt roligere. Ingeniørforeningen i Danmark (IDA) vedtog i slutningen af sidste måned at betale abonnement for de godt 60.000 eksemplarer, der hver fredag dumper ind ad brevsprækken hos IDAs medlemmer.

Ingeniørforeningen har aldrig tidligere betalt abonnement for Ingeniøren, hvis indtægtskilde tidligere næsten udelukkende var annoncesalget. Barske vilkår i en periode, hvor annoncemarkedet har været hårdt presset. Det har kunnet mærkes de seneste år.

Ingeniøren kom ud af sidste år med det dårligste regnskab nogensinde. Et underskud på 16 millioner kroner, der primært skyldes, at indtægterne fra salg af jobannoncer var blevet mere end halveret. Det massive underskud betød, at Ingeniøren måtte fyre mere end hver tredje medarbejder.

Chefredaktør på Ingeniøren, Per Westergård, forklarer til Journalisten, at de 13 millioner kroner, som IDA fra næste år vil betale i form af abonnementspenge, kommer til at betyde en relancering af nyhedsmagasinet den 19. marts næste år.

»Man kan altid ønske sig mere, men de 13 millioner giver os et godt udgangspunkt for at kunne tænke mere langsigtet, end vi har kunnet de seneste par år,« siger Per Westergård.

Relanceringen kommer primært til at betyde et Ingeniøren med flere sider og en opjustering af stofområder, der har været nedprioriteret siden de mange fyringer sidste år.

»Relanceringen betyder også, at vi i stigende omfang vil styrke vores indsats for at sælge abonnementer til teknik og naturvidenskabsinteresserede danskere, der ikke er medlemmer af IDA,« siger Per Westergård.

 

0 Kommentarer