Åbent spørgsmål til TV2 News

DEBAT. På den højspændt dramatiske dag for SF’s afgang fra regeringen nåede breaking news-journalistikken nye højder. 

Som seer på TV2 News var det som selv at føle Annette Vilhelmsens koldsved og klaustrofobi på egen krop, da den afgående partiformand blev jagtet af spørgelystne journalister, som dog ikke kom længere i deres søgen efter indsigt, end at de var på vej til et pressemøde. Oven på denne svarfattige formiddag følte en journalist sig således nødsaget til selv at hjælpe Helle Thorning-Schmidt på vej, da jagten satte ind på hende:

Journalist: »Er det hele ikke meget dramatisk?«

Helle Thorning (ventende på et ledigt paternoster-rum (elevator, red.)): »Jo, det er det.«

Journalist: »Og det var altså Helle Thorning-Schmidt, som her udtalte, at det hele er meget dramatisk!«

Som en studievært vittigt bemærkede herpå, er det gode ved Christiansborgs elevatorsystem, at der lige går et par sekunder, før politikerne helt kan nå at undslippe journalisternes spørgsmål (som dog sjældent besvares, bemærkede han ligeledes). 

Jeg undrer mig over, hvordan man kan legitimere en sådan journalistisk dækning. Hvad forventer man, at en politiker vil svare på spørgsmål som: »Hvad siger SF’s afgang om regeringens stabilitet?«? Og hvilke formål skal breaking news-journalistikken overordnet set tjene? Det vil jeg af oprigtig interesse gerne høre TV2 News’ tanker omkring. 

Ida Routhe, journaliststuderende på RUC og skribent på RÆSON og Social Politik
TV2 News har ikke ønsket at kommentere debatindlægget.

0 Kommentarer