Åbent brev til DR’s ledelse

SPAREPLANER.

SPAREPLANER. »Skyd efter benene.« Sætningen, som blev fanget af lange ører i DRs Dokumentarzonen på P1, blev skelsættende i forløbet omkring Nørrebro-urolighederne i midten af 1990erne og resulterede blandt andet i en Cavlingpris i 1995. En blandt mange danske og internationale priser, som journalister i radioens montagegruppe har modtaget gennem årene for et helt enestående stykke arbejde inden for radiomontage og radiodokumentar.

Mens musik, talkshows og underholdning også kan varetages af andre radiostationer, så er DRs P1 det eneste sted, hvor borgerne kan høre disse historier. Radiomontagerne og dokumentarudsendelserne rammer kernen i public service-forpligtelsen, og lukning af dem vil medføre et uvurderligt tab for disse genrer – og lyttere.

Foreningen for Undersøgende Journalistik må derfor på det kraftigste protestere mod lukningen af radiomontagen og radiodokumentaren på P1 og opfordrer ledelsen i DR til at droppe planen om at sande dette usædvanlige åndehul for fremragende radiojournalistik til.

0 Kommentarer