»Aben sidder i Sølvgade«

Datatilsynet har bedt politiet undersøge Waterfronts lækage af journalist Lars Abilds helbredsoplysninger. Samtidig er redegørelsen om sagen på vej. DSB er tavs om sagen, men kilder i ministeriet afviser, at DSB har "fået mundkurv på"

Datatilsynet har den 12. marts overdraget sagen om Waterfronts lækage af journalist Lars Poulsens personlige helbredsoplysninger til politiet. Der er ikke tale om en egentlig politianmeldelse, men Københavns Politi er blevet bedt om at undersøge sagen.

Lars Abild meldte oprindeligt selv sagen til Datatilsynet, da det kom frem, at Waterfronts direktør, Lars Poulsen, i en mail til DSB's underdirektør, Peder Nedergaard, bl.a. skrev:

"Abild lider af svær epilepsi og er afhængig af stærk medicin. Sygdommen betyder, at han ikke kan passe et almindeligt job med faste arbejdstider, og det har gjort ham bitter."

»Det er rigtigt, at sagen nu ligger hos Københavns Politi,« siger Lars Abild til Journalisten.

Generelt om hele komplekset med Waterfront og DSB siger Lars Abild, at der er al mulig grund til at undersøge Waterfront, men at ansvaret i sidste ende ligger hos DSB.

»Aben sidder i Sølvgade. Det er uforståeligt, hvorfor de blev ved med at entrere med Waterfront.«

Det er åbenlyst ulovligt at viderebringe følsomme og intime helbredsoplysninger om en person – men det er også ulovligt for DSB at modtage dem, skriver dr.dk.

"DSB har som modtager af disse oplysninger også overtrådt Persondataloven, fordi DSB har pligt til at fortælle Lars Abild, at man har modtaget disse oplysninger – og det har DSB ikke gjort," siger professor i persondataret ved Københavns Universitet Peter Blume til DR Nyheder.

DSB har suspenderet underdirektør Peder Nedergaard fra sit arbejde, mens statsbanernes samarbejde med Waterfront undersøges.

Journalisten har forsøgt at indhente kommentarer fra DSB til politiets undersøgelse af lækagen af Lars Abilds helbredsundersøgelser. Men DSB vil ikke udtale sig om sagen – eller om noget som helst andet vedrørende Waterfront – indtil onsdag klokken 13.

Kilder i Transportministeriet afviser over for Journalisten, at DSB har fået mundkurv på.

BT skriver i dag, at den tidligere Venstre-politiker Karsten Madsen, der har været ansat i Waterfront, har spillet dobbeltspil i sagen om Lars Abild. Det var angiveligt Karsten Madsen, der skulle have fundet på, at Waterfront skulle prale af at have lukket munden på Abild.

Onsdag fremlægger DSB resultaterne af advokatundersøgelsen af samarbejdet mellem DSB og kommunikationsbureauet Waterfront.

Undersøgelsen fremlægges for pressen klokken 13 i Transportministeriet. Forinden bliver Folketingets trafikordførere klokken 12.00 orienteret om undersøgelsen.

Resultatet af undersøgelsen skulle egentlig have været præsenteret den 15. marts, men undersøgelsen er blevet forsinket på grund af materialets størrelse. Det er advokatfirmaet Bruun og Hjejle, der har stået for undersøgelsen.

0 Kommentarer