Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
07:46 17.12.2021 Kerstin Bruun-Hansen

Pressenævnet: Århus Stiftstidende får kritik for artikel om arvestrid

Århus Stiftstidende får kritik af Pressenævnet for at bringe en krænkende og udokumenteret påstand i en artikel om en arvestrid.

Artiklen blev bragt i august 2021 og var baseret på oplysninger fra en afdød kvindes datter. Datteren havde i flere år ikke haft kontakt til sin mor, og skifteretten udlagde boet til den afdøde kvindes niece.

Af artiklen fremgik blandt andet, at datteren følte sig snydt af niecen, som blev beskyldt for at skjule værdier, blandt andet en arv efter afdødes fætter. Den pågældende fætter havde imidlertid ingen arvinger.

Det fik den omtalte niece til at klage til Pressenævnet på vegne af sig selv og sine afdøde bedsteforældre. Hun klagede blandt andet over, at artiklen indeholdt ukorrekte oplysninger, og at Århus Stiftstidende havde anvendt billeder af dem, uden at de havde givet samtykke hertil.

Nævnet udtalte kritik af Århus Stiftstidende for at bringe den krænkende og udokumenterede påstand om niecen, men fandt ikke anledning til at udtale kritik af de øvrige klagepunkter.

SENESTE NYT

Flere nyheder