Årets scoop og årets flop

I fredags udkom Berlingske Tidende med en opsigtsvækkende forside med årets pressebillede. I en lidt sær positur med løftet arm kigger Pia Kjærsgaard koket og kærligt på Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt.

I fredags udkom Berlingske Tidende med en opsigtsvækkende forside med årets pressebillede. I en lidt sær positur med løftet arm kigger Pia Kjærsgaard koket og kærligt på Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt.

De to var til et såkaldt hulemøde blevet enige om, præcis hvordan der skulle smides fem milliarder kroner ekstra i de offentligt ansattes lønningspose. Billedet blev taget under et dobbeltinterview med makkerparret. En opgave løst med elegance, timing og stor håndværksmæssig kunnen.

Jeg var lige ved at skrive med held og håndværksmæssig kunnen, men jeg er ikke sikker på det med heldet, for Linda Henriksen gør det igen og igen – tilmed uden at opsøge død og tsunami.
Mit bud er, at netop det billede taget af en af sidste års vindere af Årets Pressefoto vil finde plads i historiebøgerne. Ikke mindst fordi Helle Thorning i dag proklamerede, at makkerparret havde fået det præcis, som de ville. Uanset at fagforeningerne efterfølgende kalder Dansk Folkeparti og Socialdemokraternes accept af regeringens udspil for et tilbagetog, så kommer fotografiet til at stå i eftertiden. Tror jeg.

I det nummer af Journalisten, som udkommer i denne uge, har vi spurgt 14 kommunikationsfolk, hvad der var årets scoop og årets flop.

Her skal vil jeg blot løfte sløret for ét af de 14 svar. Læs mere i magasinet eller her på webben fra i morgen, og kom endelig med dit eget bud.

Jacob Winther, pressechef i Forsvarsministeriet:

Årets kommunikator:
Villy Søvndal. Han har brændt igennem i mediebilledet i en grad, som få havde forestillet sig, da han overtog formandsposten.

Årets spiseseddel:
»Druk, lir, dans. Afsløring: Politikere i spareforhandlinger på Oslo-båden«. Byrådspolitikerne fra Allerød på budgetseminar. Ekstra Bladet.

Årets fotograf:
Simon Borg, TV 2 (Har arbejdet fast sammen med Rasmus Tantholdt i Irak).
Han er der, hvor det sker, og virker rolig – selv under alarmer i missionsområder, hvor han præsterer at filme forsvarsministeren liggende på maven.

Årets citat:
»Det er ufatteligt vigtigt, at der er fælles fodslag i EU, for ellers ligner vi jo bare klaphatte igen.«  Forsvarsminister Søren Gade til blandt andet Ritzau i forbindelse med Kosovos selvstændighed.

Årets mediehjemmeside:
Jeg har lige oprettet mig som 'tester' på JP2.dk og har store forventninger til dette nye avismedie.

Årets scoop:
Christoffer Guldbrandsen, der har fået lov at følge Ny Alliance i tykt og tyndt. Efter valget burde han have materiale til årets film!

Årets mediebegivenhed:
Folketingsvalget.

Årets medieflop:
B.T.s historie om, at Morten Messerschmidt angiveligt skulle have sunget slemme sange i Grøften.

Årets krisekommunikation:
For årets dårligste: SAS formåede at crashe kommunikationen omkring deres Dash 8 fly.

 

0 Kommentarer

data_usage
chevron_left
chevron_right