Aalborg Kommune vedtager åbenhedsprincip

Alle sager skal fremover som udgangspunkt behandles på åben dagsorden, efter at Aalborg Kommune i går vedtog åbenhedsprincip

Mandag bakkede et enigt byråd op om kommunens nye åbenhedsprincip, skriver Nordjyske

Åbenhedsprincippet betyder, at alle sager fremover som udgangspunkt skal behandles på den åbne dagsorden i Aalborg Kommune – med undtagelse af visse sager, fx visse personsager, udbudssager og ejendomssalg.

"Alt, hvad der kan komme på den åbne dagorden, det skal på den åbne dagsorden, medmindre der er juridiske årsager til, at det ikke kan," sagde rådmand for SBU Thomas Kastrup-Larsen (S).

Selv om det var et enig byråd, der vedtog åbenhedsprincippet, var der dog betænkeligheder fra Venstres John G. Nielsen, der gav udtryk for, at virkeligheden ikke altid er i overensstemmelse med festtalerne.

John G. Nielsen har ikke kunnet få oplysninger om en leveringsaftale mellem de forbrugerejede selskaber Aalborg Fjernvarme og Nørresundby Fjernvarme, fremhævede han:

"Det er et eksempel på, hvor svært det er at få indsigt i forhold, der berører rigtig mange mennesker, som vi reelt træffer beslutning på vegne af."

0 Kommentarer