Sparerunde

A4 Medier opsiger to journalister – vil ansætte andre faggrupper

Det økonomisk trængte A4 Medier har fredag gennemført en sparerunde

A4 Medier har fredag opsagt to journalistiske medarbejdere for at reducere mediets underskud i 2024.

Det oplyser chefredaktør Kristian Madsen, der i kroner og øre anslår, at man har sparet en million kroner.

De penge skal ifølge chefredaktøren bruges til at opruste andre dele af A4 Medier.

”Sparerunden er lidt anderledes for os end andre mediehuse i den forstand, at vi ikke har en bladforretning, vi skal konvertere til digital. Det gældende for os er, at vi er en ret ny kommerciel forretning, som skal foretage nogle investeringer i vores udvikling og salg,” siger han.

”I sidste ende handler det for os om, at de penge kan vi kun skaffe internt, hvis vi samtidig nedbringer vores underskud,” uddyber Kristian Madsen.

Det er dermed Kristian Madsens gæt, at lønbudgettet for A4 Medier vil blive større næste år, men at lønkronerne går til ikke-redaktionelle kræfter, der skal udbygge mediet.

”Håbet er selvfølgelig, at når vi er blevet bedre til at drive vores forretning, bliver der også plads til at udvide journalistikken igen.”

Berørte medarbejdere

Det har ikke været muligt at få et interview med tillidsrepræsentant Julie Yapa Schmidt Sørensen, men i en mail til Journalisten skriver hun:

”Vi er naturligvis berørte over at miste to så fagligt skarpe kolleger og ikke mindst gode venner. Nu skal vi fordøje og komme ovenpå igen sammen.”

Kristian Madsen vil ikke oplyse, hvordan det påvirker nogle af de mange nicheområder, som A4 Medier for nuværende dækker.

Generelt har det været økonomisk urolige tider for A4 Medier.

I maj fremgik det af mediets regnskab, at 2022 gav et underskud på godt 3,6 millioner kroner.

I 2021 lød underskuddet på godt 2 millioner kroner, mens det i 2020 var knap 4,7 millioner kroner.

Selskabet A-Pressen, der er hovedejer af A4 Medier, leverede også et underskud på godt 6,2 millioner kroner i 2022 ifølge det seneste regnskab.

0 Kommentarer