A-Pressen på kurs mod tredje underskud i træk

Fagbevægelsens medieselskab har indtil videre tabt penge på MediaWatch, Avisen.dk, JSL Publications og MetroXpress. Og nu får A-Pressen endnu en lussing i forbindelse med reklamebureauet Vermøs konkurs.

Fagbevægelsens medieselskab har indtil videre tabt penge på MediaWatch, Avisen.dk, JSL Publications og MetroXpress. Og nu får A-Pressen endnu en lussing i forbindelse med reklamebureauet Vermøs konkurs.

Ifølge dagbladet Børsen er A-Pressen dermed på kurs mod sit tredje underskud i træk.

Fagbevægelsens medieselskab skal egentlig levere et tocifret millionudbytte til LO, men nu er overførslerne suspenderet, mens selskabet arbejder på at vende sine tabsgivende aktiviteter, skriver Børsen.

"Da reklamebureauet Vermø sidste måned gik konkurs med et brag, nåede chok-bølgerne hurtigt til Guldbergsgade på Nørrebro," skriver avisen med henvisning til, at A-Pressen A/S har sine aktiviteter i netop Guldbergsgade.

Hvad der lignede en oplagt indtægtsmulighed sidste år, ender nu med en efterregning på 4,4 mio. kr. fra Vermø, som A-Pressen ejer 24 pct. af.

"Vi føler os bedragede," udtaler adm. direktør i A-Pressen Bjarne Salomonsen.

"Det så tilforladeligt ud, og så ramlede det hele på 10 dage. Vi skal ikke ind i nye investeringer lige nu," siger han

A-Pressen havde røde tal på bundlinjen i både 2008 og 2009, men forventningen var, at udviklingen ville være vendt til et plus i år. Det sker så ikke.

Alene MetroXpress gav et samlet underskud i 2008 og 2009 på 54 mio. kr. Og nu hedder det, at en vending hos MetroXpress og andre porteføljeselskaber er helt afgørende, hvis forventningerne fra fagbevægelsens side til A-Pressen skal indfries.

Bjarne Salomonsen medgiver, at en del af selskabets eksistensberettigelse ligger i, at de skal levere et overskud til fagbevægelsen.

»Det er stadigvæk udgangspunktet. Og jeg tror også, at vi kommer til at tjene penge til fagbevægelsen på sigt,« siger han. 

1 Kommentar

bent øberg
6. OKTOBER 2010
Re: A-Pressen på kurs mod tredje underskud i træk
ak ak.. så blødt som i gamle dage...